Şırnak'taki Stk’lardan Işid Katliamlarına Kınama

Şırnaktaki Stk’lardan Işid Katliamlarına Kınama
Şırnak'taki bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün Sincar ve Kobani’de yaptığı katliamları kınadı.

- Şırnak'taki bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün Sincar ve Kobani’de yaptığı katliamları kınadı.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan temsilciler, Sincar ve Kobani’de IŞİD tarafından yapılan katliamları protesto etti. Grup adına açıklama yapan Şırnak Barosu Başkanı Nuşirevan Elçi, "Kürt Tarihi dünya literatürüne katliamlar tarihi olarak geçmeye maalesef devam etmektedir. Ortadoğu’da birleşen kirli ittifaklar Kürtlerin yaşam hakkına yapılan ağır saldırıları görünmez kılmıştır. Geçmişteki farklı adlar, farklı kimliklerle Kürtleri katledenler bu günde IŞİD terör örgütü adı altında çeşitli devletlerden aldıkları güç ve destekle Kürt sivil halkına karşı en ağır ve barbarca suçları işlemektedir. Hedef İslamiyet, şeriat ya da özgürlük değildir. Sadece Kürt kazanımlarıdır. Hiçbir evrensel değere tabi olmayan bu vahşi grup Şengal’de katliamları ile 10 binleri göçe zorlamışken, şimdide bütün gücüyle Kobani bölgesine saldırıları yoğunlaştırmış. Bu saldırılar nedeniyle yüzlerce sivil hayatını kaybetmiş, 10 binlercesi yaşam alanını terk etmek durumunda kalmıştır. Bu vahşi saldırılara karşı Kobani halkı ile dayanışma içinde kalmak insani sorumluluğun gereği olduğu gibi Kobani’deki sivil Kürt halkını korumak devletlerin ve uluslar arası toplumda ahlaki ve hukuki sorumluluktur. Şengal’de Kobani’de yapılan katliamlara sessiz kalmak, katliamcılar ile ortak hareket etme anlamına geleceğini burada açıkça ifade etmek istiyoruz" dedi.

Grup, yapılan açıklamanın ardından sessizce dağıldı.

ŞIRNAK'TAKİ STK’LARDAN IŞİD KATLİAMLARINA KINAMA

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.