Sırp Terör Zanlısına 30 Günlük Gözaltı

Sırp Terör Zanlısına 30 Günlük Gözaltı
Kosova'nın başkenti Priştine’de geçtiğimiz Perşembe günü kullandığı otomobilin içinde 13 kilogram patlayıcı ile yakalanan Sırbistan uyruklu Slobodan Gavriç hakkında 30 gün gözaltı kararı çıkartıldı.

- Kosova'nın başkenti Priştine’de geçtiğimiz Perşembe günü kullandığı otomobilin içinde 13 kilogram patlayıcı ile yakalanan Sırbistan uyruklu Slobodan Gavriç hakkında 30 gün gözaltı kararı çıkartıldı.

Sırbistan uyruklu Gavriç'in terör eylemi hazırlamak ve silahların yetki olmadan tedariği, değişimi ve satılması suçlarını işlediği gerekçesiyle Priştine Temel Mahkemesi tarafından Gavriç hakkında 30 günlük gözaltı kararı çıkartıldı. Priştine Temel Mahkemesi Başkanı Hamdi İbrahimi, terör zanlısının, Priştine’deki Grand oteli veya Katolik katedralini havaya uçurmayı planladığı iddiaları hakkında net bir yanıt vermeyerek olayın araştırıldığını belirtti.

Ele geçirilen patlayıcı maddenin etkili bir tür olan RDX olduğu ve patlayıcı türünün ABD’nin Priştine Büyükelçiliği tarafından belirlendiği iddia edildi. 30 günlük gözaltı kararı öncesinde sorgulanan terör zanlısının, patlayıcı maddeleri Arnavutluk’ta, taş ocağı işletmelerine satmayı planladığını, terör saldırısında bulunmak gibi bir niyeti olmadığını belirttiği iddia edildi.

POLİSLER AÇIĞA ALINDI

Kosova ile Sırbistan arasındaki sınır kapısı Yarinye’de görev yapan 4 polis memuru, terör zanlısı Sırbistan uyruklu Slobodan Gavriç’in kayıt yapmadan Kosova’ya girişine izin verilmesinden dolayı açığa alındı. İçişleri Bakanlığı, 25 Aralık tarihinde sınır kapısında görev yapan vardiya sorumlusu ve 3 polis memurunu açığa aldı. Açığa alınan polis memurlarının, Gavriç’in Kosova’ya girişini bilgisayarda kayda almadığını, dolayısıyla şüphelinin Kosova'ya girişi ile ilgili hiç bir kayıt olmadığı öğrenildi.

Veteriner olan 2 çocuk babası Gavriç, Kosova'nın kuzeyindeki Yarinye sınır kapısından giriş yaparak, otomoblinde bulunan 13 kilogram patlayıcı ile geçtiğimiz Perşembe akşamı Kosova Polisi tarafından Priştine’de yakalanmıştı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.