Şişli’de ‘Türkiye’de Basın Özgürlüğü’ Paneli

Şişli’de ‘Türkiye’de Basın Özgürlüğü’ Paneli
‘Türkiye’de Basın Özgürlüğü’ konusu Şişli Belediyesi tarafından düzenlenen panelde, ünlü gazeteciler tarafından konuşuldu.Şişli Belediyesi, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü kapsamında ünlü gazetecil...

‘Türkiye’de Basın Özgürlüğü’ konusu Şişli Belediyesi tarafından düzenlenen panelde, ünlü gazeteciler tarafından konuşuldu.

Şişli Belediyesi, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü kapsamında ünlü gazetecileri panelde bir araya getirdi. Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün ev sahipliğinde Harbiye Divan Otel’de gerçekleşen ’Türkiye’de Basın Özgürlüğü’ isimli panelde basın çalışanlarının karşılaştığı sorunlar ele alındı. Panele, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı ve Gazeteci Barış Yarkadaş, Gazeteci Yazar Çiğdem Anat, Gazeteci Can Ataklı, Gazeteci Barış Pehlivan, Oyuncu ve TV Programcısı Pelin Batu konuşmacı olarak katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Başkan Hayri İnönü, “Türkiye’de ve dünyada basın özgürlüğü uğuruna canlarını feda etmiş bütün gazetecilere minnet ve şükran duygularımı sunuyorum” diyerek “‘Türkiye’de Basın Özgürlüğü Şişli’de Konuşuluyor’ panelinde konuşmama bu cümle ile başlamak istemezdim. Kullandığım cümleler ise sadece benim ve benim gibi düşünenlerin tespitleri değildir. Dünyada düşünce ve ifade özgürlüğü dikkatle ve titizlikle takip eden uluslararası kuruluşlar vardır. Ülkemiz için yayınladıkları aylık ve yıllık raporlar sadece utandırıcı değil aynı zamanda dikkat edilmesi gereken tespitlerle doludur. Günümüzde haberleşme ve bilgilenme sayısız iletişim kanalı üzerinden yapılabilmektedir. Bu iletişim zenginliğinin oluşturduğu kolaylıkların yanı sıra da yanıltan haber, algı yönetimi ve bilgi kirliliği gibi olumsuzluklarla da karşı karşıyayız” dedi.

Panelde konuşmacılar, basın etik kurallarının yanı sıra Türkiye’de olması gereken basın yayın kurallarını anlattı.

ŞİŞLİ BELEDİYE BAŞKANI HAYRİ İNÖNÜ PANELDE BİR KONUŞMA YAPTI.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.