Site İçerisindeki Kamu Alanları Artık Park Ve Bahçe Oluyor

Site İçerisindeki Kamu Alanları Artık Park Ve Bahçe Oluyor
Üsküdar Belediyesi, lüks sitelerin içerisindeki kamu alanlarını belirledikten sonra, park ve bahçe yaparak vatandaşların hizmetine sunmak için çalışma başlattı.Üsküdar Belediyesi Çengelköy Mahallesi K...

Üsküdar Belediyesi, lüks sitelerin içerisindeki kamu alanlarını belirledikten sonra, park ve bahçe yaparak vatandaşların hizmetine sunmak için çalışma başlattı.

Üsküdar Belediyesi Çengelköy Mahallesi Kaldırım Caddesi üzerindeki sitelerin bahçe duvarlarının içerisinde kalan kamu alanlarını park ve bahçe olarak dönüştürmek için çalışma başlattı. Üsküdar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanları 2004 yılından bu yana kullanılan lüks bir sitedeki 2 bin 940 metrekare kamu alanı olduğunu belirledi. Üsküdar Belediyesi hüküm ve tasarrufu altındaki bu alan için site yönetimi 2004 yılından 2009 yılına kadar ‘Ecrimisil’ ödemelerini düzenli olarak yaptı. Daha sonra 2014 yılına kadar ödeme yapmayan site yönetimine ödemelerini yapması yönünde tebligat gönderildi. Tebligatların dikkate alınmaması üzerine Üsküdar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanları ile zabıta ekipleri, sitedeki kamu alanını park ve bahçe olarak düzeltip vatandaşın hizmetine sunmak için çalışma başlattı.

BAŞKANLA GÖRÜŞEREK ÇÖZMEK İSTEDİKLERİNİ SÖYLEDİLER

Üsküdar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri iş makinesi ve güvenlik için zabıta ekipleriyle sabah saatlerinde siteye geldi. Site yöneticileriyle görüşen yetkililer kamu alanını park ve bahçe olarak düzenlenip vatandaşın hizmetine sunulacağını söyledi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanları sitedeki 2 bin 940 metrekare kamu alanını çevrelemek için çalışma başlattı. Çalışmaların yapıldığı sırada Belediye yetkilileri ve site yöneticileri sorunun çözülmesine yönelik görüşme yaptı. Yetkililer arasında yapılan görüşme sonrası, site yöneticilerinin Üsküdar Belediye Başkanı ile görüşerek sorunu çözmek istediklerini söyledi. Belediye çalışanları ise kamu alanını şeritlerle çevreleyip çalışmalarına devem etti.

SİTE SAKİNLERİNDEN TEPKİ

Site sakinleri, Üsküdar Belediyesi park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanlarının iş makinesiyle gelmesine tepki gösterdi. Belediye çalışanı, site sakini Sevil Tosun’a yapılan işlem hakkında bilgi vermeye çalıştı.

Site Sakini Sevil Tosun ise, “Kamu yararı diyorsunuz ya ne kamu yararı sağlayacaksınız. Nedir elde etmek istediğiniz. Bana kamu yararını anlatır mısınız?” diyerek tepki gösterdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.