Sivas Katliamı’nın Yıl Dönümü

Sivas Katliamı’nın Yıl Dönümü
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Nevzat Ercan, 33 kişinin hayatını kaybettiği 2 Temmuz 1993 tarihinde yaşanan Sivas Katliamı’yla ilgili olarak, “Türkiye dil, din ve etnik köken...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Nevzat Ercan, 33 kişinin hayatını kaybettiği 2 Temmuz 1993 tarihinde yaşanan Sivas Katliamı’yla ilgili olarak, “Türkiye dil, din ve etnik köken açısından bir mozaik gibidir ve siyasiler bu mozaiğin parçalanmasına müsaade etmeyen politikalar geliştirmeli” dedi.

Katliamla ilgili bir açıklama yapan CHP İl Başkanı Nevzat Ercan, katliamda 33 aydın ve sanatçının yakılarak öldüğünü hatırlatarak, Türkiye’nin bundan sonra bu tür olayları yaşamaması temennisinde bulundu. Katliamın yıllar önce Türkiye’nin gördüğü en büyük acılardan birisi olduğunu vurgulayan Ercan, olayın temelinde büyük bir provokasyonun yattığını savundu. Ercan açıklamasında şunları söyledi:

“Olay aydınları ve sanatçıları öldürmenin ötesinde, Türkiye’nin bütünlüğünü bozmaya karşı yapılan bir eylemdi. Yapılan olayı o zamanda söylediğimiz gibi ne yazık ki bu zamanda söylüyoruz devlet önleyememiştir. Olay bir provokasyondu ve Türkiye’yi daha fazla nasıl böler, daha fazla nasıl ayrıştırır ve parçalarız diye planlanan ve uygulanan bir eylemdi. Ama tarih gösterdi ki toplum bu oyuna gelmedi ve Türkiye Cumhuriyeti ayakta kalmayı başardı. İnsanlar kardeş gibi yaşamaya devam etti, birbirine saygılı ve belli bir demokrasi kültürü ile bir arada kalmayı başardılar. Daha öncesinde Maraş’ta, Çorum’da yapılmak istenen o gün Sivas’ta yapıldı. Türkiye dil, din ve etnik köken açısından bir mozaik gibidir ve siyasiler bu mozaiğin parçalanmasına müsaade etmeyen politikalar geliştirmelidir. Türkiye’nin bir daha böyle acılar yaşanmaması dileği ile ben katliamda ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.