Sivas Koruma Kurulu Üyeleri Darende’de İnceleme Yaptı

Sivas Koruma Kurulu Üyeleri Darende’de İnceleme Yaptı
Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünden bir heyet Darende’de incelemelerde bulundu.İncelemeye, Kurul başkanı Doç. Dr. İsmail Aytaç, Kurul Üyesi Ankara Gazi Üniversitesi Arkeoloji b...

Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünden bir heyet Darende’de incelemelerde bulundu.

İncelemeye, Kurul başkanı Doç. Dr. İsmail Aytaç, Kurul Üyesi Ankara Gazi Üniversitesi Arkeoloji bölümünden Dr. Yalçın Kamış Ve Malatya Vakıflar Bölge Müdürlüğü Sanat Tarihçisi Selda Yıldırım’dan oluşan heyete, Darende Belediyesi Başkan Yardımcısı Durmuş Doğan, Özel Kalem Müdürü Aslan Tektaş Ve Başkan Danışmanı ve ÇEKÜL Vakfı Malatya Temsilcisi Bekir Sözen katıldı.

Darende’de uygulanmakta olan projelerle ilgili olarak Aslantaşlar, Zengibar Kalesi Altı ve eski Cumhuriyet İlkokulu binasında incelemelerde bulunan heyetten Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Başkanı Doç. Dr. İsmail Aytaç, “Sivas Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu olarak iki elemanla Darende’ye geldik. Buradaki gündemimizde olan eserleri inceledik. Aslantaşlar, mevkiinde mevcut aslanlara baktık, alanda bir tarihi eserle ilgili başka yapılar var mı diye incelemelerde bulundu. Belediye yetkililerine bazı önerilerimiz oldu, Cumhuriyet İlkokulu’nda daha önce inceleme yapmıştık ancak yeni projeler gündeme gelince tekrar yerinde görüp bazı önerilerimiz oldu. Son yıllarda Darende’de kültür varlıklarına yönelik çalışmalar korumacılık mantığı ile ilerliyor. Bunlarla ilgili inşallah daha güzel projelerin gerçekleştirileceğini düşünüyorum. Kurul olarak bize düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi.

SİVAS KORUMA KURULU ÜYELERİ DARENDE’DE İNCELEME YAPTI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.