Sivas’a Nijeryalı Golcü

Sivas’a Nijeryalı Golcü
Sivasspor, geçen sezon İspanya’nın Las Palmas takımında forma giyen Nijeryalı golcü Macauley Chrisantus ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Dün akşam saatlerinde Sivas’a gelen Macauley Chrisantus, bugün C...

Sivasspor, geçen sezon İspanya’nın Las Palmas takımında forma giyen Nijeryalı golcü Macauley Chrisantus ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Dün akşam saatlerinde Sivas’a gelen Macauley Chrisantus, bugün Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde bir dizi sağlık kontrolünden geçti. Sağlık kontrollerinin ardından futbolcuyla 3 yıllık sözleşme imzalandı.

Son iki sezondur İspanyol ekibi Las Palmas’ta forma giyen Macauley Chrisantus 75 karşılaşmada 22 kez gol sevinci yaşarken 4 de asist yaptı.

MACAULEY CHRISANTUS KİMDİR

20 Ağustos 1990 Nijerya’da dünyaya gelen 1.83 boyunda ve forvet mevkisinde oynayan Macauley Chrisantus futbola Hearts Of Abuja kulübünde başladı. 2007 yılında FIFA U17 Dünya Şampiyonası’nda 7 gol atarak ’Adidas Gümüş Ayakkabı’ ödülünü kazandı. Birçok kulübün ilgisini çeken Chrisantus, 2008 yılında Hamburger SV kulübüne transfer oldu. 2009-2011 yılları arasında Karlsruher SC ve 2011-2012 sezonunda FSV Frankfurt kulüplerinde kiralık olarak oynayan Chrisantus, son olarak da İspanya’nın Las Palmas kulübünde forma giydi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.