Sivas’ta Öğretmenler Çevre Eğitimi Aldı

Sivas’ta Öğretmenler Çevre Eğitimi Aldı
Sivas'ta okullarda görev yapan öğretmenler çevre konulu üç günlük eğitime alındı.

- Sivas'ta okullarda görev yapan öğretmenler çevre konulu üç günlük eğitime alındı.

Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKÜD), Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlıklarının ortak çalışması olan “Çevre Konulu Eğitici Eğitimi Kursu’ Sivas’ta gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Müdürlüğünün ev sahipliğinde yapılan eğitimde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğünden uzmanlar ormanlar, ekoloji, çevre kirliliği, iklim değişikliği, atıklar ve geri dönüşüm, enerji konuları hakkında bilgi verdiler.

Atölye çalışması kapsamında Atıksu Arıtma Tesisi, Katı Atık Depolama Tesisi, Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi, Ambalaj Atıkları Geri Dönüşüm firmaları ziyaret edilerek yetkililerden bilgi alındı.

Kursa katılan öğretmenlerden başarılı olanlara düzenlenen törenle belgeleri verildi. Törende konuşan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Aydın Yılmaz, Sivas ve öğretmenler için önemli olan bu kursa ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, bu kursta kazanılan birikimlerle okullarda yapılacak proje, kampanya ve kursların yapılmasında öğretmenlerin aktif rol alması gerektiğini söyledi.

SİVAS’TA ÖĞRETMENLER ÇEVRE EĞİTİMİ ALDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.