Sivas’ta Yolcu Otobüsünde Kaçak Sigara Ele Geçirildi

Sivas’ta Yolcu Otobüsünde Kaçak Sigara Ele Geçirildi
Sivas’ın Suşehri ilçesinde bir otobüse gizlenmiş bölmelerde yaklaşık 20 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

- Sivas’ın Suşehri ilçesinde bir otobüse gizlenmiş bölmelerde yaklaşık 20 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler ile Suşehri Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri, D-100 karayolu ilçe girişi yakınında yaptıkları genel asayiş uygulamasında, Van’dan İstanbul istikametine giden 34 PAM 65 plakalı yolcu otobüsünü durdurdu. Yapılan aramada, otobüsün iç kısmında yolcu koltuklarının arasına yapılan gizli bölmelerde yaklaşık 20 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. Suşehri Emniyet Müdürlüğü bahçesine götürülen otobüs, burada dedektör köpeği ile birlikte detaylı bir aramadan geçirildi. Otobüs içerisinde bulunan 9 yolcu ise, ekipler tarafından ilçede bulunan dinlenme tesislerine götürülüp başka otobüslere bindirildi.

Olayla ilgili olarak otobüs şoförü A.D. (50), ismi öğrenilemeyen otobüsün ikinci şoförü ve otobüs muavini ekipler tarafından gözaltına alındı.

Ekipler araca ait evraklarda yaptıkları incelemede, üzerinde bulunan 34 PAM 65 plakanın aynı firmaya ait başka bir otobüse ait olduğunu belirlerken, 34 YHZ 03 olan gerçek plaka ise otobüsün bagajında buldu. Otobüsün evraklarında birtakım eksiklerinin olmasından dolayı “ikiz plaka” kullanıldığı iddia edildi.

Gümrük kaçağı sigara ele geçirilen otobüsün, gerekli işlemlerinin tamamlanmasının ardından otoparka çekileceği öğrenildi.

SİVAS’TA YOLCU OTOBÜSÜNDE KAÇAK SİGARA ELE GEÇİRİLDİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.