Siverek Şehir Çöplüğü Karayoluna Kadar Taştı

Siverek Şehir Çöplüğü Karayoluna Kadar Taştı
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde şehirden toplanan atık maddelerin toplandığı şehir çöplüğünün ilçe dışına daha uygun bir yere çıkarılmasını isteyen çevre sakinleri yetkililerden destek bekliyor.

- Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde şehirden toplanan atık maddelerin toplandığı şehir çöplüğünün ilçe dışına daha uygun bir yere çıkarılmasını isteyen çevre sakinleri yetkililerden destek bekliyor.

Günde 300 ton çöpün istif edildiği Siverek-Diyarbakır karayolu üzerinde bulunan Selimpınar Mahallesi sınırları içinde yer alan şehir çöplüğünün yol üzerinden kaldırılması gerektiğini belirten Selimpınar Mahalle Muhtarı Hüseyin Tanış yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Yaz aylarında kokudan mahallede duramıyoruz, çöplük alan dolduğu için karayoluna kadar taşıyor. Bazen çöplükte yangın çıkıyor, kış aylarında yangınlar daha çok oluyor. Yaz aylarında koku ve sineklerden dolayı dışarıda durulmuyor. Sis ve çöplükte kara yoluna yayılan duman yüzünden onlarca kaza meydana geliyor, hem can hem mal kaybına sebep oluyor. Diyarbakır-Siverek-Şanlıurfa geçiş güzergahı olduğu için her gün binlerce yerli ve yabancı araç bu yolu kullanıyor ve manzarayı görüyor. İlçemiz bu manzarayı hak etmiyor. Çöp alanının kaldırılması için Siverek Belediyesi ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ne başvuruda bulunduk, maalesef cevap alamadık. Büyükşehir Belediye Başkanından rica ediyoruz, bu çirkin görüntü Siverek’imize yakışmıyor”

SİVEREK ŞEHİR ÇÖPLÜĞÜ KARAYOLUNA KADAR TAŞTI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.