Siverek’te Sakal-ı Şerife Yoğun İlgi

Siverek’te Sakal-ı Şerife Yoğun İlgi
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Kadir Gecesi sebebiyle Siverek Ulu Camisinde bulunan Sakalı Şerif-i görmek için gelen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

- Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Kadir Gecesi sebebiyle Siverek Ulu Camisinde bulunan Sakalı Şerif-i görmek için gelen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Siverek ilçesinde, Ulu Cami"de bulunan kutsal emanetlerden olan Peygamber efendimizin sakalı şerif-i, Siverek halkının ziyaretine açıldı. Sabah erken saatlerde Polis ekiplerinin kontrolünde sakal-ı şerifi ziyaret etmek için gece 01.30’dan itibaren gelen vatandaşlar, cami önünde uzun kuyruklar oluşturdular.

Siverek Müftülüğü, Ramazan ayının 27. günü, Siverek Ulu Camiinde halkın ziyaretine açılan, kutsal emanetlerden olduğu kabul edilen, Sakal-ı Şerif ziyareti ile ilgili bir dizi değişikliğe gitti. Konu hakkında bilgi veren Siverek Müftüsü Ahmet Hilmi Yazar, geçmiş yıllarda yaşanan Sakal-ı Şerif izdihamına dikkat çekerek yapılan değişiklikle bunun önüne geçileceğine dikkat çekti. Siverek Müftüsü Ahmet Hilmi Yazar Sakalı Şerif ziyaretinde yapılan değişiklikler ile şöyle sıraladı.

Sakal-ı Şerif, sabah namazının ardından saat 15.30'a kadar erkeklerin ziyaretine açılacak. Sakal-ı Şerif 24 Temmuz 2014 tarihinde ise saat 09.00 ile 15.30 saatleri arasında bayanlar ziyaret edecek. Cami içerisindeki ziyaretlerin ardından Sakalı şerif cami avlusuna çıkarılarak burada halkın ziyaretine açılacak. Sakalı Şerif ziyareti esnasında halktan herhangi bir yardım toplanmayacak dedi.

SAKAL-I ŞERİF SİVEREK’E NASIL GELDİ

Sakalı Şerif"in Siverek"e getirilmesi hakkında bilgi veren Müftülük Yetkileri konu ile ilgili yaptıkları açıklamada, “Siverek"in önemli şahsiyetlerinden olan Zülfü Ağa, Sultan Abdülhamit Han zamanında, Sultan Abdülhamit"in makamına gelerek, Sultan"dan Sakalı şerifi (Lihle-i Şerif"i) talep eder. Sultan Abdülhamit ise sakalı Şerif"i Siverek"e götürmesi için şart koşar her konaklama yerinde bir büyük baş hayvan kesilmesi şartıyla Sakal-i Şerif"in Siverek"e verebileceğini söyler. Bu şartı kabul eden Zülfü ağa her konaklama yerinde bir büyük baş hayvan keserek kutsal emaneti Siverek"e getirmiştir.” denildi.

SİVEREK’TE SAKAL-I ŞERİFE YOĞUN İLGİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.