Sivil İnsiyatif Derneği, Suriyelilere Sahip Çıktı

Sivil İnsiyatif Derneği, Suriyelilere Sahip Çıktı
Basında yer alan “Mudanya Belediyesi Suriyeli mültecileri ilçeden attı” haberine gelen tepkiler üzerine, Mudanya Belediyesinin sosyal paylaşım sitesinden yaptığı ikinci açıklamayı ırkçı ve insanlık dışı olarak nitelendiren Bursa Sivil İnisiyatif Derneği

- Basında yer alan “Mudanya Belediyesi Suriyeli mültecileri ilçeden attı” haberine gelen tepkiler üzerine, Mudanya Belediyesinin sosyal paylaşım sitesinden yaptığı ikinci açıklamayı ırkçı ve insanlık dışı olarak nitelendiren Bursa Sivil İnisiyatif Derneği üyeleri, belediye binası önünde kınama açıklamasında bulundular.

Belediye Binası önündeki açıklamaya Sivil İnsiyatif Derneği Başkanı Kıvanç Balkan ve üyeler katıldı. Dernek adına açıklama yapan Ömer Çiftçi, “Mudanya Belediyesi’nin parklarda yatan Suriyelileri ilçemizden çıkardık şeklinde, kendi sitesinden övünerek yayımladığı haberi şaşkınlıkla ve kızgınlıkla okuduk. Yarınlar için çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakmak isteyen bizler bu şehri; ülkemizin tüm kentlerinden Selanik’e kadar insanları kucakladığı için sevdik. Kollarımız Halepli, Lazyikeli, Şamlı kardeşlerimizi kucaklayacak kadar geniş. Sinesine alacağı bir kişiye sofrasına koyacağı fazladan bir tabağa tahammülü olmayan Mudanya Belediyesinin sokakları ve parklarında da Suriyeli sığınmacılara yaşam alanı bırakmamasını anlamakta güçlük çekiyoruz.

Bu yetmezmiş gibi, sosyal medyada gördükleri reaksiyon üzerine özür dilemek yerine, yaptıkları ikinci açıklamayla, insanlık onuruna aykırı davranışı sahiplenip, hatta yaşanan bu insanlık dramı üzerinden siyasi gönderme yaparak önceki açıklamalarına tuz biber ekmişlerdir. Bursa’nın duyarlı insanlarını ve belediyelerini, hayatta kalabilmek için evinden yüzlerce kilometre uzakta, umutla evine dönmeyi bekleyen bu insanlara sahip çıkmaya çağırıyoruz.

Mudanya Belediyesinden de, bu ırkçı ve insanlık dışı davranışından dolayı incittiği bu insanlardan ve vicdanını sızlattığınız biz Türkiyeli vatandaşlardan özür dilemesini bekliyor, parklarda yatmak zorunda kalan Suriyeli misafirlerimizin yaşam hakkına dahi saygı göstermeyen bu anlayışı şiddetle kınıyoruz. Konunun takipçisi olacağımızın da bilinmesini istiyoruz” dedi. Yapılan açıklamanın ardından dernek üyeleri olaysız bir şekilde dağıldılar.

SİVİL İNSİYATİF DERNEĞİ, SURİYELİLERE SAHİP ÇIKTI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.