Siz Akrobat Değil İşçisiniz !

Siz Akrobat Değil İşçisiniz !
Son günlerde yaşanan işçi ölümlerine rağmen bazı inşaatlarda önlem alınmaması görenleri hayrete düşürüyor. Ülkemizde son günlerde yaşanan ölümlü iş kazalarının ardından gözler yine inşaat işçilerinin...

Son günlerde yaşanan işçi ölümlerine rağmen bazı inşaatlarda önlem alınmaması görenleri hayrete düşürüyor.

Ülkemizde son günlerde yaşanan ölümlü iş kazalarının ardından gözler yine inşaat işçilerinin çalışma şartlarına çevrildi. Metrelerce yüksekteki iskelelerde çalışan ve bir güvenlik önlemi almayan işçiler, tel üzerinde yürüyen akrobatları kıskandırırken, gerekli önlemleri alarak çalışanların sayısı ise bir elin parmaklarını geçmiyor. Her inşaatın girişinde “Baretini tak”, “Emniyet kemerini tak” gibi uyarılar bulunmasına rağmen bu uyarılara uyan işçilerin sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor.

İzmir’in çeşitli semtlerinde görüntülenen işçiler, metrelerce yüksekte çalışmalarına karşın herhangi bir güvenlik önlemi almadan ölümle yaşam arasında mekik dokuyor. Can güvenliklerini hiçe sayarak değme akrobatlara taş çıkartan işçiler, yaşanan ölümlü iş kazalarında ders alınmadığını bir kez daha ortaya koyuyor.

“ÇOCUKLARINI DÜŞÜNMEYEN İNSANLAR”

İzmir’de her türlü güvenlik önlemini alarak çalışan nadir işçilerden olan Sıdık Yolcu (37), önlem almadan çalışan işçiler için “Kendini, çocuklarını düşünmeyen insanlar” ifadelerini kullandı. Yaklaşık 7 yıldır inşaatlarda çalıştığını söyleyen Yolcu, “Güvenlik önlemleri biraz da şirketlere bağlı. Baretini almaz ama adam mecburdur çalışmaya. Çünkü çoluk çocuğu evde ekmek bekler” dedi. Bazı işçilerin de baretin ağır gelmesinden dolayı kullanmak istemediğini ifade eden Yolcu, sözlerini şöyle sürdürdü; “Baret ağır geldiği için kullanmıyor bazıları da ama bence daha sağlıklı. İnşaatta kafanıza bir tahta düştüğünde sizi korur. Beşinci, altıncı katta emniyet kemerini taktığınız zaman başınız da dönse bu kemer işçiyi korur, düşmesine engel olur.”

İstanbul’da 10 işçinin yaşamını yitirdiği korkunç kaza ile ilgili de konuşan 37 yaşındaki inşaat işçisi, “Orada hata işçide mi şirkette mi bilmiyorum ama demek ki güvenlik önlemi alınmamış. Onları kınıyorum. İşçilerine sahip çıksınlar. Bu işçiler olmazsa bu evler de olmaz” yorumunu yaptı.

SON KURBAN 25 YAŞINDAKİ MEHMET OLDU

İzmir’in Buca ilçesinde geçen gün yaşanan olayda bir inşaatın 5. katında alçı, sıva işi yapan 25 yaşındaki Mehmet İsa Dumlu, asansör boşluğuna düşerek hayatını kaybetmişti. Dumlu, hem eğitim giderlerini karşılamak hem de ailesine destek vermek amacıyla inşaatlarda çalışıyordu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.