“Sizlerle Buluştuğumuz Zaman Geleceğe Ümitle Bakıyorum”

“Sizlerle Buluştuğumuz Zaman Geleceğe Ümitle Bakıyorum”
Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, İmam Hatipli öğrencilerle buluştu. Yaşam tecrübelerini öğrencilerle paylaşan Mahçiçek, “Sizlerle buluştuğumuz zaman geleceğe ümitle bakıyorum” dedi.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, İmam Hatipli öğrencilerle buluştu. Yaşam tecrübelerini öğrencilerle paylaşan Mahçiçek, “Sizlerle buluştuğumuz zaman geleceğe ümitle bakıyorum” dedi.

Başkan Mahçiçek, Akşemsettin İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen programda İmam Hatipli öğrencilerle bir araya geldi. Türkiye’nin dününü, bugününü ve yarınlarını değerlendiren Başkan Mahçiçek, öğrencilere nasihatlerde bulunarak, “Türkiye’nin geleceği sizlersiniz” diye konuştu.

Hayat hikayesini öğrencilere anlatan Mahçiçek, pek çok zorluğu aşarak eğitimini tamamladığını ifade etti. Mahçiçek, şöyle konuştu:

“Ben Mağralı Mahallesinden fırıncı Topal Ali’nin torunuyum. Rahmetli dedem beni Boğazkesen Camisine Kur’an Kursu’na gönderirdi. Yaşımız 11-12 olmuştu. Hiç okula gitmemiştik. Evimizin altında da bir köşker ağabey vardı ismi Yaşar.. Yaşar ağabey ‘Hanefi Paşa ilkokul bitirmelerine gireceğim sen de gir’ dedi. Bizi götürdü ve böylelikle bir hafta 10 günde ilkokulu bitirdik. Oradan diplomamızı aldık, doğru gittim İmam Hatip’e kaydoldum. 7 yıllık İmam Hatip’i 5 yılda bitirdim. O vakitler bizleri üniversite imtihanlarına almıyorlardı. Sene 1971.. Ne yaptık 1 yılda liseye gittim ve bitirdim. Ardından Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini kazandım ve kaydımı yaptırdım. Tabi o günler çok zordu O azman sıkıntılı bir dönem vardı. Sağ sol diye bu ülkenin çocuklarını ayırmışlar. Her gün 5-10 gencimiz öldürülüyor. Bir sene hiç okula almadılar. Sonraki senelerde de ancak polis kordonu altında imtihanlara girebildik. 1977’de bitirdik. Gerçekten çok zor günlerdi. İşte bu nedenle şimdiki gençlerimiz her zaman bu ülkenin üzerinde kumpaslar olduğunu bilecek ve uyanık olacak.”

1-20160527162251.jpg

Günümüz gençliğinin geçmişe göre şanslı olduğunu kaydeden Mahçiçek, şöyle devam etti:

“Şimdi sizler çok şanslısınız. Servislere binip okulunuza gidiyorsunuz. Çok iyi okullarda, çok iyi öğretmen ve müdürlerimiz refakatinde eğitim alıyorsunuz. Gerçekten güzel okullarda okuyorsunuz. Ama şunu da ifade etmeliyim. Bazen kendi kendime düşünürüm ‘bu ülkenin geleceği ne olacak’ diye. Fakat sizlerle beraber olduğumuz zaman umutlanıyorum. Sizleri görünce ‘bu memleketin geleceği güzel olacak’ diyorum. Çünkü sizler okuyorsunuz. Gelecekte de bu ülkeyi, bu memleketi sizler yöneteceksiniz. Üniversite imtihanlarına alınmayan bir nesilden, bütün Türkiye’nin imkanlarının önüne serildiği bir konuma geldiniz. Artık üniversiteye gitmek için önünüzde bir engel yok. Puanlarınız kırılmıyor ve her türlü imkanı bu hükümetler önünüze serdi. Size düşen ise çalışmak. Ama çok çalışmak. Bu ülkenin gelecekte yöneticileri olacağınız bilinciyle çalışacaksınız.”

“BİZİM MİSYONUMUZ BİLGİLİ, DONANIMLI, MEDENİ CESARETLİ NESİLLER YETİŞTİRMEK”

Onikişubat Belediyesi olarak, esas misyonlarının eğitim olduğunu dile getiren Mahçiçek, bu noktada da çok önemli projelere imza attıklarını belirtti. Mahçiçek, “Biz her türlü hizmeti getiririz. Ama esas misyonumuz yeni bir nesil oluşturmak. Bu ülkeyi gelecekte yönetecek bilgili, donanımlı, medeni cesareti yeterli, kendini ifade edebilen nesiller yetiştirmek. Hiç korkmayacağız. Kendimize güvenimiz tam olacak. Saygıyla, pısırıklığı birbirine karıştırmayacağız. Medeni cesaretimiz olacak. Kendimizi iyi ifade edeceğiz ve okuyacağız. Teknolojiyi kullanacağız ama hastalık şekline dönüştürmeyeceğiz. Biz bu sene 36 bin kitap aldık. O kitapları seviyelerine göre düzenledik ve sizlere, okullarımıza dağıttık. Onları okuyalım. Çünkü Kahramanmaraş ülkemizin fikir planı noktasında çok önemli şehirlerinden bir tanesi.. Bu öncülüğü devam ettirmemiz lazım. Onun için de okumamız, yamamız lazım. İnşallah gelecek yıl bu kitap sayısını daha da çoğaltacağız. Kahramanmaraş öncülüğünü devam ettirecek. Öte yandan yakın bir zamanda okullarımızın belli yerlerine, gazete ve yazıların sergilenebileceği duvar camekanları yapacağız. Yazdıklarınızı oralara asacağız. İşte bu tür çalışmalarla sizleri okumaya, yazmaya teşvik edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Çocukların sorularını da içtenlikle cevaplandıran Mahçiçek, daha sonra öğrencilere kitap hediye etti.

2-20160527162252.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.