Sneijder’in Övdüğü Yetenek

Sneijder’in Övdüğü Yetenek
Galatasaray’ın U21 takımında attığı gollerle dikkatleri üzerine çeken genç yetenek Sinan Gümüş, Hollandalı yıldız Sneijder’in kendisine övgü dolu sözler sarf ettiğini söyledi.Sezon başında Stuttgart’t...

Galatasaray’ın U21 takımında attığı gollerle dikkatleri üzerine çeken genç yetenek Sinan Gümüş, Hollandalı yıldız Sneijder’in kendisine övgü dolu sözler sarf ettiğini söyledi.

Sezon başında Stuttgart’tan Galatasaray’a transfer olan ve U21 takımında attığı goller ile dikkatleri üzerine çeken genç yetenek Sinan Gümüş, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) resmi dergisi TamSaha’ya açıklamalarda bulundu. Alman ekibinin altyapısında forma giydiği dönemde A takıma yükselmeyi hedeflediğini dile getiren Gümüş, “Başlangıçta Türkiye’de oynamak gibi bir niyetim yoktu ama Stuttgart’ın 3. Lig takımında oynamaya başladığımda Türkiye’deki büyük takımlara da gidebileceğimi düşünmüştüm. Zaten orada gösterdiğim performansla Galatasaray’dan teklif aldım” dedi.

“GALATASARAY’IN TEKLİFİ CAZİP GELDİ”

Neden Bundesliga’da ilerlemek yerine Galatasaray’ın teklifini kabul ettin? sorusuna ise genç oyuncu, “Geçen sezon Stuttgart’la sözleşmem bitiyordu. Bana sözleşme uzatma teklifini yaptılar ancak bu teklif A takım kadrosunda yer alıp idmanlara çıkmak, maçları ise ikinci takımla oynamak şeklindeydi. Bir sezon sonra ise A takımda yer alabileceğimi söylemişlerdi. Bu şartlarda Galatasaray’ın teklifini daha cazip buldum. Çünkü "Burada kendini gösterirsen ilk sezonunda A takımda oynayabilirsin" demişlerdi. Ailemle konuşup bu teklifi değerlendirmeye karar verdim. Şimdilik 40 maçtan 20’sine çıkarsam iyi olur diye düşünüyorum. Önümüzdeki sezon bu maçların sayısını giderek artırmaya çalışacağım. Ama eğer bir gün Galatasaray’a kaptan olabilirsem bu benim için büyük bir gurur vesilesi olur" diye konuştu.

“KULÜBÜN BÜYÜKLÜĞÜNÜ BİLİYORDUM”

Galatasaray’a transferi öncesi kulübün büyüklüğünü bildiğini ifade eden Sinan “Florya’ya ilk geldiğimde ise tesislerin büyüklüğü ve kalitesi beni çok etkiledi. Evet, Almanya’da da kulüplerin tesisleri var ama bu kadar güzel bir tesisi ilk defa Florya’da gördüm. Menajerimiz Cenk Ergün bana tesisleri gezdirdi ve kulüp hakkında da bilgiler verdi. Zaten tesisleri gezerken de Galatasaray’ın ne kadar büyük bir camia olduğunu fark ediyorsunuz” dedi.

"METİN OKTAY VE HAKAN ŞÜKÜR GİBİ ANILMAK İSTERİM”

Galatasaray tarihindeki hangi oyuncu gibi anılmak isterin? sorusunu değerlendiren yetenekli oyuncu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Metin Oktay var, Hakan Şükür var. İkisi gibi de anılmak ve Galatasaray tarihine bu iki büyük golcü gibi geçmek isterim. Bir de benim evimde MarioJardel ve GheorgheHagi’nin formaları var. Hatta ablam geçen gün Hagi formasının fotoğrafını çekip bana göndermiş.”

“HÜCUM HATTININ HER BÖLGESİNDE OYNUYORUM”

Kanatlarda oynamayı sevdiğini ifade eden Gümüş, “Hızımı kullanmayı ve birebirleri çok seviyorum ama hücum hattının her bölgesinde oynayabiliyorum. Solak olduğum için sağ kanatta oynamak beni gole daha çok yaklaştırıyor. İçeri girip şut da atabiliyorum. Solak olmama rağmen sağ ayağımı da iyi kullanabiliyorum ve bunun da bir forvet için önemli bir avantaj olduğunu düşünüyorum. Sağ ayağımı geliştirebilmek için çok çalıştım. Stuttgart’taki hocalarım bu konunun üzerinde özellikle durmuş ve sağ ayağımı geliştirmemi sağlamıştı” şeklinde konuştu.

“HAMZA HOCA HAZIR BULDU VE OYNATTI”

Sarı-kırmızılıların eski teknik direktörü Prandelli’nin kendisi ile ilgilendiğini ifade eden genç oyuncu, sözlerine şöyle devam etti:

“Yaptığımız konuşmalarda, "Çalışmalarından memnunum ve sana bir gün şans vereceğim" diyordu. Genç bir oyuncu için bu bile önemli bir motivasyon kaynağıdır. Onun bu sözleri sayesinde her geçen gün artan bir performansla çalışmayı sürdürdüm. Bu sayede de Hamza Hamzaoğlu Hocamız geldiğinde beni hazır buldu ve oynattı. Balçova Yaşamspor’la oynayacağımız Ziraat Türkiye Kupası maçı öncesinde yaptığımız idmanın ardından asılan kadroda ismimi gördüm ve çok sevindim. Benim için bir hayal gibiydi. Oynayıp oynamayacağımı bilmiyordum ama kadroda yer almak bile beni müthiş heyecanlandırmıştı. Koray’la da konuşmuştuk ve "Eğer oynarsam inşallah gol atıp kendimi gösterebilirim" demiştim. Çünkü U21 Ligi maçlarında attığım goller nedeniyle herkes benden bahsediyordu ve benim de A takımla sahaya çıktığımda onlara Sinan’ın nasıl bir oyuncu olduğunu ifade edebilmem gerekiyordu. İkinci yarının başlarında Bruma’nın yerine oyuna girdim ve 10 dakika sonra da golümü attım. Öyle büyük bir sevinç yaşadım ki gözümden yaşlar aktı. O mutlulukla Koray Günter’e koştum ve "Sana gol atacağımı söylemiştim" dedim.”

“SNEIJDER ‘YETENEĞİN İNANILMAZ’ DEDİ”

Hollandalı yıldız Wesley Sneijder’in kendisine övgüler sarf ettiğini ifade eden yetenekli oyuncu “Hamit ağabeyin desteğini hep yanımda hissettim. Bana her zaman, "Sen iyi bir oyuncusun, zamanın gelecek, pes etme" diyerek destek verdi, yanımda durdu. Ama sadece Hamit ağabey de değil. Takımdaki bütün ağabeylerin desteğini arkamda hissettim, hepsi benimle ilgilendi, moral verdi. Hatta Sneijder bile "Yeteneğin inanılmaz. Onu doğru yerlerde kullanırsan çok iyi bir futbolcu olacaksın" dedi. Bunları Sneijder gibi çok özel bir oyuncudan duymak insana gerçekten de büyük bir güç veriyor. Bugüne kadar ağabeylerimden hep güzel ve olumlu geri dönüşler aldım. Takım içinde çok sevildiğimi hissediyorum” diye konuştu.

“ALMANYA’DAKİ DERBİLER TÜRKİYE İLE KIYASLANAMAZ”

‘Galatasaray-Fenerbahçe maçlarının atmosferini statta bizzat yaşadığım için ne kadar inanılmaz olduğunu biliyorum’ diyen Gümüş, “Kelimelerle anlatmak kolay değil. Almanya’da Stuttgart’la Bayern Münih arasında oynanan maçlar da derbi sayılır. Karlsruhe maçları da öyledir. Ama o maçların atmosferiyle Galatasaray-Fenerbahçe maçının atmosferi kıyas bile edilemez. Ben Fenerbahçe maçındaki atmosfere inanamadım. Kendi kendime "Acaba neredeyim?" diye sordum. Hele Sneijder’in attığı iki golle oluşan havayı anlatabilmek mümkün değil” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.