‘Soda Şişesiyle İşkence’ Davasının İlk Duruşması Görüldü

‘Soda Şişesiyle İşkence’ Davasının İlk Duruşması Görüldü
Sultanbeyli’deki Fatih Polis Merkezi’nde, Ş.Ş. adlı kişiyi dövdükleri ve makatına soda şişesi sokmaya çalışarak cinsel tacizle işkence yaptıkları iddiasıyla 8 polisin toplam 107 yıla kadar hapis cezas...

Sultanbeyli’deki Fatih Polis Merkezi’nde, Ş.Ş. adlı kişiyi dövdükleri ve makatına soda şişesi sokmaya çalışarak cinsel tacizle işkence yaptıkları iddiasıyla 8 polisin toplam 107 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuksuz sanık 7 polis memuru, müşteki Ş.Ş. ve taraf avukatları katıldı. Tarafların kimlik tespitinin ardından söz alan müşteki avukatları duruşma salonuna izleyicilerin alınmaması nedeniyle mahkemenin bir kapalılık kararı olup olmadığını sordu. Mahkeme başkanı ise verilmiş bir kapalılık kararı olmadığını belirterek, "İzleyiciler geldi, izledi, ne yapacaklar?" diye sordu. Bunun üzerine müşteki avukatları müşteki yakınlarının içeri alınmasını talep etti. Mahkeme heyeti müzakereye çekildi ve müzakerenin ardından çok sayıda kişinin adliyeye geldiğini belirterek, duruşma salonunun yetersiz olması ve "kamu güvenliği" gerekçesiyle duruşmanın kapalı yapılmasına hükmetti, salonda bulunan basın mensupları dışarı çıkarıldı. Bu sırada adliye koridorunda bekleyen müşteki yakınları "İşkenceye hayır" şeklinde sloganlar attı.

Dava tutanaklarına göre ise duruşmada sanıklar suçlamaları kabul etmediklerini belirterek daha önce Sulh Ceza Hakimliği’nde verdikleri ifadelerini tekrar etti. Mahkeme heyeti, duruşmaya gelmeyen sanık polislerden A.Ş.’nin gelecek celse savunmasının alınması için süre verilmesine karar verirken diğer tanıkların duruşmaya zorla getirilmesine hükmetti. Sanıkların tutuklanmaları yönündeki talebin yazılı olarak verildiği taktirde değerlendirileceğini belirten mahkeme, müşteki Ş.Ş.’nin mahkeme başkanına ’Sayın hakim sizin de çocuğunuz var, inşallah sizin de çocuğunuzun başına gelir’ diye bağırdığını zapta geçti. Duruşma 23 Ekim 2015’e ertelendi.

Duruşma sonrası adliye koridorlarında karşı karşıya gelen 2 grup arasında arbede yaşandı. Yaşanan arbedede çevik kuvvet ekipleri cop ve kalkan kullanarak olaya müdahale etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.