Soğuk havalar batarya ömrünü azaltabilir

Soğuk havalar batarya ömrünü azaltabilir
Kış aylarında soğuktan etkilenen telefon batarları erken boşalabiliyor.

Kış aylarında soğuktan etkilenen telefon batarları erken boşalabiliyor.

Şiddetli soğuk, ani ısı değişimleri özellikle kış aylarında telefon bataryalarını olumsuz etkileyebiliyor. Yaşanan soğuk havaların sonucunda, yeni nesil akıllı telefon bataryaları, gün içerisinde ani bir şekilde bitebiliyor. Çalışan veya günün belirli bir bölümünü dışarıda geçiren insanların, cep telefonlarında meydana gelen hızlı şarj tüketimi, telefon bakım ve onarımı yapan ustaların başlıca sorunu haline geldi. Aylık olarak yaklaşık 30 kişinin bu tip şikayetlerle cep telefonu teknik sevisine geldiği belirten telefon tamircileri, soğuk havaları karşısında alternatif üretiyor.

"HAVA ŞARTLARI BELİRLİ BİR DERECENİN ALTINA DÜŞTÜĞÜ ZAMAN TELEFON ŞARJI AZ GİTMEYE BAŞLIYOR"

Konuyla ilgili konuşan cep telefonu teknik servisi çalışanı Ersin Dindaş, ani sıcaklık değişimlerinin yeni nesil akıllı telefonlarını ciddi şekilde etkilediğini belirterek, soğuk havalarda insanların cep telefon şarj dayanıklılık süresinin düştüğü yönde şikayetler aldıklarını belirtti. Dindaş, "Kış aylarında en çok bize gelen şikayetler, telefon şarjlarının hemen bittiği yönünde. Bu tip şikayetleri sıfır batarya değişimi ile gidermeye çalışıyoruz. Ancak şarjı uzun süreli dayanmayan telefonlarla sürekli karşılaşıyoruz bunun da nedeni soğuk. Bunu insanlar tecrübe de edebilir, telefonu buzdolabına koyduklarında şarjının düştüğünü gözleriyle görebilir. Biz de bunu şikayetler üzerine mesleğimiz gereği tecrübe ettik. Hava şartları belirli bir derecenin altına düştüğü zaman telefon şarjı az gitmeye başlıyor. Bunu örnek olarak da arabaların kışın marş almamasına da benzetebiliriz" ifadelerini kullandı.

"HER AY ORTALAMA 30 KİŞİ TELEFON BATARYASI ŞARJININ AZ GİTTİĞİ ŞİKAYETİYLE GELİYOR"

Dindaş, soğuk havalarla beraber her geçen gün şikayetlerin daha da arttığını ifade ederek, "Özellikle soğuk havaların başlamasıyla, bize her ay ortalama 30 kişi telefon bataryası şarjının az gittiği şikayetiyle geliyor. Bizim müşterilerimize öncelikli olarak tavsiyemiz kaliteli bataryalar kullanmaları yönünde. Daha sonra telefonlarını belirli sıcaklıkta tutmalarını öneriyoruz. Telefonlarını soğuk zeminler üzerine bırakmamalarını ya da kılıf kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Kılıfın şöyle faydası var, kışın üşüdüğümüzde mont giyiyoruz, bizi sıcak tutuyor ve biz kendimizi daha iyi hissediyoruz. Bataryayı da aynı şekilde muhafaza edebiliriz. Örneğin, bir silikon kılıf ya da plastik kılıflar telefon için daha faydalı olacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.