Söğütlü Çok Programlı Anadolu Lisesi, Avrupa Yolunda

Söğütlü Çok Programlı Anadolu Lisesi, Avrupa Yolunda
Sakarya Söğütlü Çok Programlı Anadolu Lisesi, “Erasmus + Mesleki Eğitim Programı Hareketlilik (Mobility) Projeleri” kapsamında yer alan “Hibrid Sistemler ve Uygulama Alanlarının İncelenmesi” adlı pro...

Sakarya Söğütlü Çok Programlı Anadolu Lisesi, “Erasmus + Mesleki Eğitim Programı Hareketlilik (Mobility) Projeleri” kapsamında yer alan “Hibrid Sistemler ve Uygulama Alanlarının İncelenmesi” adlı proje çerçevesinde Avrupa’ya gidiyor.

Hibrid enerji sistemleri alanında faaliyet gösteren enerji firmalarının teknik eleman ihtiyacını karşılamayı ve mesleki eğitim ile işgücü piyasası arasındaki bağlılığı güçlendirmeyi amaçlayan projeye, ülkemizden Sakarya Söğütlü Çok Programlı Lisesi katılırken, Almanya, İsveç, Polonya, Çek Cumhuriyeti’nden de toplam 8 kurum katılıyor. Okullarının yeni bir başarıya daha imza atmak üzere yola çıktığını ifade eden Söğütlü Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Bülent Yeke, dünyada bütün mücadelelerin, savaşların enerji üzerine yapıldığını, alternatif enerjiye yönelme arayışlarına girildiğini ifade ederek “Bugünkü teknolojimizde artık fosil yakıtlar tükeniyor. Alternatif enerjilerin kullanılması kaçınılmaz oluyor. Dünyada söz sahibi olmak için teknolojiye yatırım yapmak gerekiyor. Bu yatırımları yaparken bu konuda uzman kişilere ihtiyaç duyuluyor. Biz de Söğütlü Çok Programlı Anadolu Lisesi olarak bu proje ile yenilenebilir enerji alanında uzmanlar yetiştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Aralık 2014’ de başlayan ve bir yıl sürecek olan proje kapsamında 96 kişiden oluşan gruba Almanya, İsveç, Polonya ve Çek Cumhuriyetinde hibrid enerji sistemleri hakkında eğitim verilecek. Öğrenciler ayrıca hafta sonları ve eğitim dışında kalan zamanlarında Kültür ve Turizm turları yapacak.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.