Sokak Hayvanları Geri Dönüşümle Beslenecek

Sokak Hayvanları Geri Dönüşümle Beslenecek
Muratpaşa Belediyesi, sokak hayvanlarını doyuran geri dönüşüm kutularını hizmete açıyor. Cam, pet şişe ve teneke kutu atınca mama veren makine, yarım kalmış pet şişe sularını su haznesine dökünce ise sokak hayvanlarına su verecek.

- Muratpaşa Belediyesi, sokak hayvanlarını doyuran geri dönüşüm kutularını hizmete açıyor. Cam, pet şişe ve teneke kutu atınca mama veren makine, yarım kalmış pet şişe sularını su haznesine dökünce ise sokak hayvanlarına su verecek.

Muratpaşa Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Veteriner İşleri Müdürlüğü, sokak hayvanlarını doyuran geri dönüşüm kutularını uygulamaya geçirdi. Muratpaşa’da ilk etapta Aydın Kanza ve Falez 2 Parkı’na yerleştirilecek makinelerle, hem ambalaj atıklarını ayrı toplanması sağlanacak hem de sokak hayvanlarını besleyecek. Makinenin ilk denemesi Muratpaşa Kent Meydanı’nda yapılan Yöreler Renkler Festivali’nde Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal tarafından yapıldı. Makineler 22 Ekim Pazartesi günü hizmete girecek.

MURATPAŞALILARLA YÖNETİYORUZ

Projenin gelişim aşaması hakkında bilgi veren Başkan Uysal, “Hayvansever ve çevre dostu Muratpaşalılardan gelen öneriler üzerine projemizi geliştirdik. Söz verdiğimiz gibi Muratpaşayı Muratpaşalılarla yönetiyoruz, onlardan gelen öneriler ve talepler doğrultusunda projelerimize yön veriyoruz. İlk deneme aşamasından sonra olumlu değerlendirmeler alındığı takdirde projemizi yaygınlaştıracağız. Projelerine destek çıkan tüm çevre dostu ve hayvansever Muratpaşalılara şimdiden teşekkür ederim” diye konuştu.

HAYVANLARA SU VE MAMA VEREN MAKİNE

Makinenin özellikleri hakkında bilgi veren Başkan Uysal, “Ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplama alışkanlığını vatandaşlarımıza kazandırırken, sokak hayvanlarını besleyecek akıllı geri dönüşüm kutusunu ilk etapta iki noktada hizmete sunuyoruz. Geri dönüşüm makinesi güneş enerjisi sistemiyle çalışıyor. İki haznesi olan makineye pet, cam şişe veya teneke kutu atıldığı zaman sokak hayvanları için altta bulunan haznelerden birine mama veriyor. Ayrıca içilen ve yarım kalan pet şişedeki su döküldüğü zaman sokak hayvanları için su veriyor” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.