Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi’nde İftar

Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi’nde İftar
Hatay Valisi Ercan Topaca, Payas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.Payas ilçesindeki Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi’nde gerçekleşen iftar programına...

Hatay Valisi Ercan Topaca, Payas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.

Payas ilçesindeki Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi’nde gerçekleşen iftar programına Hatay Valisi Ercan Topaca’nın yanı sıra Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, kaymakamlar, belediye başkanları, Payas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Akkatoğlu ve çok sayıda iş adamı katıldı.

Payas Merkez Cami İmamı Mehmet Neşet Alkan’ın Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan iftar programı yapılan dua ile devam etti.

Ramazan-ı Şerif’in inananlar için bereket, huzur, merhamet ve dayanışma ayı olduğunu belirten Hatay Valisi Ercan Topaca, "Ramazan-ı Şerif, aklımıza gelebilecek bütün güzelliklerin bir araya geldiği, madden ve manen huzurlu olduğumuz bir aydır. Bu ayda dostluklar pekişir, ihtiyaç sahipleri hatırlanır, insanların cömertliği daha belirgin hale gelir. Bir anlamda toplumdaki huzurun, saygının, kaynaşma ve muhabbetin doruğa çıktığı bir aydır Ramazan-ı Şerif. Bu ayda böyle güzel programlarda Ramazan’ın huzur ve bereketini hep birlikte yaşıyoruz. Bugün Payas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’nun düzenlediği iftarı vesilesi ile ben Antakya’da yaklaşık 1500 ihtiyaç sahibi aileye iftar düzenleyen Nihat Akkatoğlu’na teşekkür ediyorum" dedi.

Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi’nde iftar yapmanın manevi boyutuyla bu akşama farklı bir anlam yüklediğini ifade eden Topaca, şöyle konuştu:

"Bu handan Kanun-i Sultan Süleyman, 4. Murat, ecdadımızın güzide şahsiyetleri, binlerce hac kervanları, ordularımız bir şekilde geldi geçti. Böyle bir ortamda iftar yapmak da insanın ruhuna ayrı bir huzur veriyor. Bu vesile ile bu eseri yaptıran Sokullu Mehmet Paşa’ya ve bu eserin yapımında, restorasyonunda emeği geçen herkese huzurlarınızda şükranlarımı sunmak istiyorum."

HATAY VALİSİ ERCAN TOPACA, PAYAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ YÖNETİM KURULU TARAFINDAN DÜZENLENEN İFTAR PROGRAMINA KATILDI.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.