Solmaz’a Üstün Başarı Ödülü

Solmaz’a Üstün Başarı Ödülü
Bingöl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyesi ve Genel Sekreter Doç. Dr. Ramazan Solmaz, 2014 yılı FABED Eser Tümen Üstün Başarı Ödülü’ne layık görüldü.

- Bingöl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyesi ve Genel Sekreter Doç. Dr. Ramazan Solmaz, 2014 yılı FABED Eser Tümen Üstün Başarı Ödülü’ne layık görüldü.

Doğa bilimleri alanında kimya bilim dalında bu yıl toplam 3 kişinin layık görüldüğü ödüle, Dr. Solmaz, “Korozyon, yenilenebilir enerji kaynakları, malzeme teknolojisi” konularında uluslararası düzeyde üstün nitelikli bilimsel çalışmaları nedeniyle FABED Eser Tümen Üstün Başarı Ödülü’ne layık görüldü. Konuyla ilgili Bingöl Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, "Her biri kendi alanında ülkemizdeki en seçkin bilim adamlarından oluşturulan Bilim Kurulu’nun katkıları ve titiz çalışmaları ile FABED ödülleri Türkiye’nin en saygın bilim ödülleri arasında yer almaktadır. Üniversitemize, ilimize ve bilim dünyasına yapmış olduğu önemli katkılarından dolayı kendisini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz" denildi.

Feyzi Akkaya Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Fonu, (FABED), Cumhuriyet tarihinde yetişmiş en saygın mühendislerinden biri olan Feyzi Akkaya’nın adını yaşatmak üzere, seçkin bilimsel etkinlikleri desteklemek ve ödüllendirmek amacı ile Eser Tümen tarafından başlatılmıştır. FABED Eser Tümen Üstün Başarı Ödülü Programı'nın amacı, bilimsel etkinlikleri ile üstün nitelikte oldukları ve gelecekte bilime evrensel düzeyde katkıda bulunabilecekleri belirlenen, Türkiye Cumhuriyeti uyruklu genç bilim insanlarına üstün başarı ödülü vermek ve çalışmalarını desteklemektir.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.