Soma Maden Kazasında Ölen İşçilerin İsimleri Meclis Kürsüsünde

Soma Maden Kazasında Ölen İşçilerin İsimleri Meclis Kürsüsünde
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Soma maden kazasında hayatını kaybeden işçilerin isimlerinin yazılı olduğu pankartı Meclis kürsüsüne astı. Musa Çam, maden işçilerine yönelik yapılan düzenlemelerin ayrı bir paket olarak hazırlanıp, süratle kanunlaştırılma

- CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Soma maden kazasında hayatını kaybeden işçilerin isimlerinin yazılı olduğu pankartı Meclis kürsüsüne astı. Musa Çam, maden işçilerine yönelik yapılan düzenlemelerin ayrı bir paket olarak hazırlanıp, süratle kanunlaştırılmadığı gerekçesi ile iktidar milletvekillerini eleştirdi.

Torba Yasa Tasarısı görüşmeleri esnasında söz alarak kürsüye çıkan CHP’li Musa Çam, yanında getirdiği ve üzerinde Soma maden kazasında hayatını kaybeden maden işçilerinin isimlerinin yazılı olduğu pankartı Meclis kürsüsüne astı. Soma maden kazasında hayatını kaybeden işçilerin yakınları ve maden işçilerine yönelik yapılan düzenlemelerin ayrı bir paket halinde hazırlanarak daha erken yasalaşmasının sağlanmadığı gerekçesi ile iktidar milletvekillerini eleştiren Musa Çam, “13 Mayıs’ta burada gördüğünüz arkadaşlarımızı Soma’da kaybettik. Üzerinden 4 ay geçti, Soma’da hayatını kaybeden 301 arkadaşımızın aramızdan ayrılmasının üzerinden. Alt komisyonda 7 gün 48 saat, üst komisyonda 23 işgünü ve 157 saat, 99 gündür biz Soma kanunu konuşuyoruz ve müzakere ediyoruz. Daha önceden de söyledik, Soma ile ilgili toplam yapılacak madde sayısı 20-25. Çalışma Sağlık Aile Komisyonu bitirsin, Genel Kurula insin ve yasalaşsın dedik. Bizler gecenin bu saatinde neden buradayız. Sizin yanlış yönetim anlayışınız yüzünden. Bu süreci iyi yönetemediniz” dedi.

Torba Yasa çalışmalarının gecenin geç saatlerine kadar sürmesini de eleştiren Musa Çam, ”Bu saatte Ankara’da çorbacılar, bar ve pavyonlar bir de TBMM çalışıyor. Bu yaptığınız yanlıştır. Bakın milletvekilleri uyukluyorlar, bu TBMM’ye yakışıyor mu?” ifadelerini kullandı.

(DY-

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.