Soma’dan Türkiye’ye Yardım Kömürleri Sevkiyatı Başladı

Soma’dan Türkiye’ye Yardım Kömürleri Sevkiyatı Başladı
Soma Nakliyeciler ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi, 2015 yılı yardım kömürü sevkiyatı sezonunu dualarla açtı.Türkiye’nin sayılı nakliye filosuna sahip Soma Nakliyeciler ve Motorlu Taşıyıcılar Kooper...

Soma Nakliyeciler ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi, 2015 yılı yardım kömürü sevkiyatı sezonunu dualarla açtı.

Türkiye’nin sayılı nakliye filosuna sahip Soma Nakliyeciler ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin yardım kömürü sevkiyatı sezonunu, kesilen kurban ve yapılan dualarla açtı. Kooperatif garajı önünde yapılan sezon açılış törenine, Kooperatif Başkanı Mehmet Yağcı ve yönetiminin yanı sıra, Ege Linyitleri İşletmesi Müessesesi Müdürü Hakkı Duran, yardımcısı Ali Ulu ve kooperatif üyeleri katıldı. Geçtiğimiz yıl Türkiye’nin çeşitli illerine 453 bin tona yakın yardım kömürü sevkiyatı yapan kooperatif, bu yıl sevkiyatların erken başlaması nedeniyle ilgililere teşekkür etti.

"İŞLERİMİZİN YÜZDE 50 AZALDI"

Geçen yıl yaşanan facia nedeniyle madenlerin kapanması ve kömür üretiminin azalması nedeniyle kamyoncu esnafının işlerinin yüzde 50 azaldığını ve sıkıntıya girdiğini vurgulayan Başkan Mehmet Yağcı, "Bu nedenle birçok görüşmeler yaptığımız yetkililer sevkiyatları erken tarihe aldılar. Bu da bizi rahatlattı" dedi.

Kooperatif Başkanı Mehmet Yağcı, "Geçtiğimiz yıl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) yardım kömürü sevkiyatları Haziran ayında başlamıştı. Bu da kamyon esnafını zor durumda bırakmıştı. Bu yıl sevkiyatlara iki ay erken başlıyoruz. Geçen sezon vagon dahil 450 bin ton sevkiyat yaptık. Bu yıl ise ilk sevkiyatları Kayseri, Manisa ve Isparta’ya yapacağız. Bugün de her yıl yaptığımız gibi kazasız belasız çalışmalar için kurban keserek, dualar yaparak ilk kömür yüklü araçlarımızı Kayseri’ye gönderdik. Zor günler yaşadığımız bu yıl sevkiyatı erken başlatarak biraz nefes almamızı sağlayan başta Enerji Bakanı Taner Yıldız’a, TKİ Genel Müdürü Mustafa Aktaş’a, ELİ Müessesesi Müdürü Hakkı Duran’a ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz." dedi.

Kesilen kurbanlar ve yapılan dualar sonrasında kurban kanlarını kamyonlarına süren esnaflar, ’Haydi Bismillah’ diyerek direksiyon başına geçerek yola çıktı.

SOMA NAKLİYECİLER VE MOTORLU TAŞIYICILAR KOOPERATİFİ, 2015 YILI YARDIM KÖMÜRÜ SEVKİYATI SEZONUNU DUALARLA AÇTI.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.