Somalı Gençler Bursa’da Turnuvaya Katılacak

Somalı Gençler Bursa’da Turnuvaya Katılacak
Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa’ya kazandırılan Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM), Türkiye’nin her köşesinden konuklarını ağırlamaya devam ediyor.

- Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa’ya kazandırılan Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM), Türkiye’nin her köşesinden konuklarını ağırlamaya devam ediyor.

Bursa’da Somalı gençlerin ve çocukların da katılacağı bir turnuva düzenlenmesi ile ilgili toplantı BTM’de yapıldı. Robotik eğitmeni Harun Göker ve IBM Turnuvalar Başhakemi Hasibe Göçülü’nün de katıldığı toplantıda, 11 yıldır gönüllü bir ekiple tematik bilimsel turnuvalar düzenleyen Bilimin Kahramanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Habib, Bursa’da yapmayı hedeflediği turnuva hakkında bilgiler verdi. Şubat ayında Uludağ Üniversitesi Görükle kampusunda yapılması planlanan Bursa turnuvasına Soma kazasından etkilenmiş gençlerin de iştirak etmeleri sağlanacak. Somalı çocukların ve gençlerin yaşadıkları travmayı bir nebze de olsa hafifletmeyi hedefleyen turnuva, farklı ilçelerden katılacak 40 öğretmenin robotik ve turnuvalar hakkındaki formasyonuna da BTM ev sahipliği yapacak.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.