Somalı Kadınlar Meslek Sahibi Olacak

Somalı Kadınlar Meslek Sahibi Olacak
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Manisa İl Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Nilgün Aksoy, hazırladıkları proje ile Soma maden faciasında eşi ve yakınları ölen kadınlar için meslek edindirme kursları açacaklarını söyledi.

- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Manisa İl Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Nilgün Aksoy, hazırladıkları proje ile Soma maden faciasında eşi ve yakınları ölen kadınlar için meslek edindirme kursları açacaklarını söyledi.

TOBB Manisa İl Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi, Soma maden faciasında eşini ve yakınlarını kaybeden kadınlar için kolları sıvadı. Bu kapsamda harekete geçen TOBB Manisa İl Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi hazırladığı proje ile Somalı kadınları meslek sahibi yapacak.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Manisa İl Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Nilgün Aksoy ve kurul üyeleri Manisa’nın Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu’nu ziyaret etti.

Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumoğlu’nu ziyareti sırasında proje hakkında bilgilendirme yapan TOBB Manisa İl Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Nilgün Aksoy, projenin onaylanma aşamasında olduğunu belirterek, “Soma Belediyesi, Soma Ticaret ve Sanayi Odası ve Soma Kadın Dayanışma Derneği ile birlikte Manisa Ticaret Sanayi Odası bünyesinde projeyi tamamladık. Şuanda projenin kabulü içinde çok olumlu tepkiler aldık. Proje hayata geçtiği zaman en az 100 tane kadının farklı meslekler edinmesi sağlanacak. Bu proje orada herkesin yaptığı değil de biraz daha farklı olabilecek. Mozaik kursu gibi şeyler düşünüyoruz. Hem yurt dışında pazarlayalım hem yurt içinde. Yani güzel proje. Öncelikle kadınlarımıza faydası olabileceğini ümit ediyoruz. Bununla birlikte Celal Bayar Üniversitesi ile çeşitli çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Kaymakam Çorumluoğlu da Kadın Girişimciler Kurulu'nun hazırladıkları projenin yerinde bir proje olduğunu belirterek çalışmalarında başarılar diledi.

SOMALI KADINLAR MESLEK SAHİBİ OLACAK

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.