SON DAKİKA Ekinözü’nde karla mücadele ekibi iş başında

SON DAKİKA Ekinözü’nde karla mücadele ekibi iş başında
Kahramanmaraş'ın Ekinözü İlçesinde dün geceden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle Belediye ekipleri, kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kahramanmaraş'ın Ekinözü İlçesinde dün geceden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle Belediye ekipleri, kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Ekinözü İlçesinde dün geceden itibaren etkili olan kar yağışı sonrası Sabah işe giden vatandaşlar yolların kayganlaşmasından dolayı güçlükle ilerlerken, kar yağışına en çok çocuklar sevindi. Okullarda teneffüse çıkan çocuklar kardan adam yapıp kartopu oynayarak karın tadını çıkardı. Öğretmenlerini kartopuna tutan öğrenciler, kar yağışına çok sevindiklerini söyledi. Kar, İlçede kartpostallık görüntüler de oluşturdu.

ekinozu1.jpg

Dün gece başlayan ve özellikle yüksek kesimlerde tipi şeklinde etkili olan kar yağışı nedeniyle sabahın erken saatlerinden itibaren kaldırımlarda kar temizliği yapan Ekinözü Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, buzlanmaya karşı da yollarda tuzlama çalışması yapıyor.

Karla mücadele çalışmalarını yerinde inceleyen Ekinözü Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Güzel  ''Ekinözü Belediyesi olarak kış öncesinde yoğun kar yağışı karşısında herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için hazırlıklarımızı tamamlamıştık. Çok şükür beklediğimiz kar yağışı İlçemizde etkili olmaya devam ediyor. Gece saatleri itibari ile başlayan ve yüksek kesimlerde şiddetini artıran kar yağışı ile birlikte ekiplerimiz vakit kaybetmeden sahaya indi. Kar küreme çalışmalarımız ilçemizin dört yanında sürüyor.” dedi.

ekinozu3-001.jpg

Ekinözü Belediyesi Fen işleri müdürlüğüne bağlı ekipler, sağlık kuruluşları ve eğitim kurumlarına ulaşımın sorunsuz bir şekilde sağlanması için bu kurum ve kuruluşlara giden güzergâhlar üzerinde çalışan ekipler daha sonra ara sokaklar ve işlek caddelerde çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden  Güzel Ekinözü –Elbistan Karayolu üzerinde ulaşımın zor eğimin fazla olduğu bölgelerde sabit ekipler bulundurarak olası yol kapanmalarına karşın anında tuzlama ve kar kürüme çalışmaları yaptıklarını söyledi.

ekinozu6.jpg

Vatandaşların can ve mal güvenliğine büyük önem verdiklerini belirten Güzel , "Trafiğe çıkacak olan vatandaşlarımızın araçlarında özellikle kar lastiği ve zincir bulundurmalıdır. Kar lastiği ve zincirsiz trafiğe çıkılması trafikte aksamalar meydana geleceğinden buda karla mücadele eden ekiplerimizin işini zorlaştırmaktadır. Vatandaşlarımızın kurallara uymaları bizlerinde işini kolaylaştırmış olacaktır" şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.