Sorgun’da Ufka Yolculuk Yarışması Ödül Töreni Yapıldı

Sorgun’da Ufka Yolculuk Yarışması Ödül Töreni Yapıldı
Sorgun Zinde Gençlik ve Spor Kulübü’nün organize ettiği, Türkiye genelinde ise Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ve Son Peygamber Platformu’nun birlikte düzenlediği Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları...

Sorgun Zinde Gençlik ve Spor Kulübü’nün organize ettiği, Türkiye genelinde ise Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ve Son Peygamber Platformu’nun birlikte düzenlediği Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları kapsamında “İdeal İnsan-Son Peygamber’in Hayatı (s.a.s) yarışması ödül töreni yapıldı.

Sorgun İlyas Arslan Kültür Merkezi’nde düzenlen törende dereceye giren 32 kişiye ödülleri verildi. Kuran’ı Kerim okunması ile başlanan programda bir konuşma yapan Sorgun Zinde Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ahmet Turan Dinçer, “Üç yıldır Ufka Yolculuk yarışmaları düzenliyoruz. İlkinde İslam ilmihali konusu ele alındı. Her Müslüman’a lazım gelen bilgiler öğrenildi ve pekiştirildi. İkincisi olan Ufka Yolculuk 2’de Kur’an-ı Kerim meali üzerinde çalışma yapıldı. Yüce kitabımıza ve Rabbimize daha fazla yakınlık sağlamak hedeflendi. Son olarak bu sene Ufka Yolculuk 3’te ise “İdeal İnsan-Son Peygamberin Hayatı” konusu ele alındı. Kur’an-ı Kerimde adı geçen tüm peygamberlerin ve hatemül enbiya olan son peygamber efendimizin tevhid mücadeleleri okundu. Onların güzel ahlakı, sünnetini, hayatını anlamada gayret sarf edildi. En iyi Müslüman’ın nasıl olması gerektiği düşünüldüğünde karşımızdaki en ideal insan olan peygamberimizin hayatına daha yakın öğrenildi. Yaklaşık 8 ay önce başlanılan yarışmamızı taçlandırmak düzenlediğimiz ödül töreninde bize destek veren bütün kamu ve kuruluşları ile kişilere organizasyon heyeti adına teşekkür ediyoruz”dedi.

Konuşmanın ardından “İdeal İnsan-Son Peygamber” ile Sorgun Zinde Gençlik ve Spor Kulübü’nün düzenlediği çeşitli etkinliklerini gösteren tanıtım videoları izlendi. Yapılan değerlendirme sonunda de her kategoride dereceye girenlere birincilere bin TL, ikinciler tam cumhuriyet altını, üçüncülere 2’şer çeyrek altın verildi.

SORGUN’DA UFKA YOLCULUK YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.