Sorgunlu Ev Hanımları Kurslarda Hem Meslek Öğreniyor Hem De Ev Ekonomisine Katkı Sağlıyor

Sorgunlu Ev Hanımları Kurslarda Hem Meslek Öğreniyor Hem De Ev Ekonomisine Katkı Sağlıyor
Yozgat’ın Sorgun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde İş-Kur desteği ile açılan “Düz Dikiş Makine” kursuna ev hanımları yoğun ilgi gösteriyor.

- Yozgat’ın Sorgun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde İş-Kur desteği ile açılan “Düz Dikiş Makine” kursuna ev hanımları yoğun ilgi gösteriyor.

Sorgun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde daha önce açılan, çinicilik, arıcılık, mantar üretimi ve bakır işlemeciliğinin ardından şimdi de ev hanımlarını “Düz Dikiş Makine” kursuna merak sardı. Ev hanımları kurslarda hem meslek öğreniyor, hem de aile bütçesine katkıda bulunuyor.

Ev hanımlarının diğer kurslara olduğu gibi bu kursa yoğun ilgi gösterdiklerini böylelikle kalifiye eleman sıkıntısının yaşanmayacağını belirten Sorgun Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Erol, “Yozgat İş-Kur İl Müdürlüğü ile ortak açtığımız bu kursa merkezde 25 kursiyerimiz katılıyor. Bunun yanı sıra Çiğdemli ve Karakız Beldelerimizdeki kurslarımızla beraber toplam 75 kursiyerimiz bu kursa devam ediyor. Kurs sonunda alacakları belgeler sayesinde kursiyerlerimiz tekstil fabrikalarında çalışabilecekleri gibi kendi işyerlerini açma imkanına sahip olacaklar. Böylelikle tekstil fabrikaları kalifiye eleman sorunu yaşamamış olacaklar” dedi.

Sorgun Halk Eğitim Merkezi düz dikiş makine kursu öğretmen Arzu Gököz ise kursta her türlü giyim ile alakalı teknik bilgilerin öğretildiğini belirterek, “Teknik bilgiler arasında cepler, yırtmaçlar, kemerler, manşetler, kol takmalar ve birleştirme dikişleri gibi pek çok konumuzu içeriyor. Aralık ayı içerisinde başlayan kursumuz Şubat ayı içerisinde sona erecek. Şuanda kursumuzda gömlek dikimi yapıyoruz. Kursumuzun sonunda bu gömlekleri fakir öğrencilere vermeyi planlıyoruz” diye konuştu.

SORGUNLU EV HANIMLARI KURSLARDA HEM MESLEK ÖĞRENİYOR HEM DE EV EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYOR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.