"Sorumsuzca atılan provokatif bir adım"

"Sorumsuzca atılan provokatif bir adım"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, 1915 olaylarının Almanya Federal Meclisi'nde, "Ermeni Soykırımı" olarak tanınmasına ilişkin önergenin...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, 1915 olaylarının Almanya Federal Meclisi'nde, "Ermeni Soykırımı" olarak tanınmasına ilişkin önergenin 2 Haziran'da oylanacak olmasını, "Sorumsuzca atılan provokatif bir adım" olarak değerlendirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, Almanya'nın böyle bir adım attığı takdirde Türkiye ile ilişkilerin gerileceğini öne sürerek, "Bu durum neticesinde AB ile ilişkiler açısından olumsuz yansıyacağı şüphesiz. Almanya'nın, özellikle sorumluluk makamındakilerin, bu konuyu Almanya ile Türkiye arasında bir gerginliğe dönüştürmemesi gerektiğine inanıyoruz. Türkiye hükumetinin de daha zaman varken girişimlerde bulunup bu konuyu Alman parlamentosunun gündeminden düşürmesi gerekiyor" dedi.

"Bu konuyla ilgili Almanya'da buna öncülük eden partilerin muradı ne olabilir?" diye soran Yılmaz, "Almanya'da 60 bin Ermeni yaşıyor, 3,5 milyon Türk yaşıyor. Bu sorumsuzca atılan bir adım. Almanya'nın yaptığı sorumsuzca atılan provokatif bir adım. Türkiye'ye karşı bu konunun Almanya tarafından iç politik malzeme yapılmasını yanlış buluyoruz. Türkiye, bu sözde Ermeni iddialarıyla, onların şantajıyla çok uğraştı. Bu konunun parlamentoların görevi olmadığını dile getiriyoruz" diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.