Sosyal Güvenlik Uygulamaları Satso’da Masaya Yatırıldı

Sosyal Güvenlik Uygulamaları Satso’da Masaya Yatırıldı
Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından gerçekleştirilen denetimler ve uygulamalar üzerine Sakarya’daki sivil toplum örgütlerinin temsilcileri bir araya gelerek istişarede bulundular.

- Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından gerçekleştirilen denetimler ve uygulamalar üzerine Sakarya’daki sivil toplum örgütlerinin temsilcileri bir araya gelerek istişarede bulundular.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO)Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Sosyal Güvenlik İl Müdürü Nurten Canbasoğlu, SESOB Başkanı Hasan Alişan, Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şinasi Bayraktar, SMMMOB Başkanı Selattin Çakırsoy, SGK denetmenleri ve ilgili müdürler iştirak etti. Toplantının açılış konuşmasını yapan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, ”İlimizde faaliyet gösteren büyük küçük tüm işletmelerimizin hakkını gözetmek hepimizin görevidir. Bizler iş dünyasının temsilcileri olarak, üyelerimizi korumak ticari faaliyetlerini ve üretimlerini sağlıklı bir şekilde yapmalarını sağlamak için çaba gösterirken ilgili kurumlarımız ise mükelleflerin veya yükümlülerin mağdur olmadan ticari faaliyetlerinin sürekliliğini sağlamakla görevlidirler. Bu anlamda ülke olarak özel sektörün haklarını gözeterek ve destekleyerek büyüyeceğimizin bilincinde olmalıyız. Ülkemiz özel sektörün omuzlarında gelişiyor, gelişecek” dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ilgili mevzuata göre kesilen idari para cezalarının küçük esnaf, tüccar ve sanayici için yeniden düzenlenmesi gerektiği ve basit usül defter olan işletmeler ve büyük sermayeli firmalar için cezai müeyyidelerin farklılık göstermesinin mağduriyeti azaltacağı ifade edildi. 20 maddelik bir gündem ile toplanan taraflar, SGK uygulamalarındaki yaşanan sorunların en aza indirilmesi veya ortadan kaldırılmasına yönelik gayretlerinin SGK İl Müdürlüğü’nün de destek ve katkılarıyla ilgili bakanlık nezdinde devam edeceğini bildirdi.

Toplantının gündem maddeleri arasında 5510 sayılı yasanın 4/b maddesin kapsamına giren sigortalılarda prim matrahının yeniden belirlenmesi, eksik gün bildiriminin kaldırılması, idari para cezalarının yeniden belirlenmesi, işe girişlerde iş sözleşmesinin standart olarak SGK internet sayfasından alınabilmesi, tedbir uygulamaları, süresinde yerine getirilmeyen yükümlülükleri ile ilgili sağlanması gereken kolaylıklar, SGK uygulamalarını içeren usullerin yasa ile belirlenmesi, NACE kodları ile ilgili düzenlemeler gibi temel maddeler de yer aldı.

SOSYAL GÜVENLİK UYGULAMALARI SATSO’DA MASAYA YATIRILDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.