Sosyal medyadan terör propagandası yapan 22 kişi tutuklandı

Sosyal medyadan terör propagandası yapan 22 kişi tutuklandı
Sosyal medya hesapları üzerinde terör örgütü propagandası yapmak ve devlet büyüklerine hakaret etmek iddiasıyla gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 60 kişiden 22'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Şanlıurfa'da sosyal medya hesapları üzerinde terör örgütü propagandası yapmak ve devlet büyüklerine hakaret etmek iddiasıyla gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 60 kişiden 22'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa'da sosyal medya hesapları üzerinde terör örgütü propagandası yaptıkları ve devlet büyüklerine hakaret ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan ve aralarında Şanlıurfa HDP eski İl Eşbaşkanı Celalettin Erkmen, Eyyübiye HDP İlçe Eşbaşkanı Leyla Coşkun ve Eyyübiye HDP Belediye Başkan adayı Şükrü Turgut'un da bulunduğu 60 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan zanlılardan 22'si tutuklanarak cezaevine gönderilirken 38 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

HDP Eyyübiye Belediye Başkan adayı Şükrü Turgut tutuklanarak cezaevine gönderilirken, HDP eski İl Eşbaşkanı Celalettin Erkmen ve HDP İlçe Eşbaşkanı Leyla Coşkun ise serbest bırakıldı.

 

Sosyal medyadan terör propagandası yapan 22 kişi tutuklandı

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.