“Söz sırası millette”

“Söz sırası millette”
Kahramanmaraş kent merkezinde günlük olarak yayım yapan “Kahramanmaraş’ta bugün” gazetesinin 23 Ocak 2017 tarihli Pazartesi günkü sayısı “Söz sırası millette” manşetiyle çıktı.

Kahramanmaraş kent merkezinde günlük olarak yayım yapan “Kahramanmaraş’ta bugün” gazetesinin 23 Ocak 2017 tarihli Pazartesi günkü sayısı “Söz sırası millette” manşetiyle çıktı.

İşte haberin ayrıntıları;

TBMM Genel Kurulunda görüşülen anayasa değişikliği teklifinin tümü 339 oyla kabul edildi. Nisan Ayında vatandaşın onayına sunulacak yeni Anayasa paketiyle ilgili Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri net konuştu; “Gazi Meclis üzerine düşeni yaptı, şimdi söz sırası milletimizde”

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri ve MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, TBMM’de 339 oyla kabul edilen yeni anayasa değişiklik teklifiyle ilgili Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesine açıklamalarda bulundu.

İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç; “Yeni güçlü büyük Türkiye için yeni sistem, yeni anayasa. Kahramanmaraşlı hemşerilerimin üzerine düşeni yaparak yeni ve güçlü Türkiye’nin önünü açmada lider olacaklarına inanıyorum”

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili M. Uğur Dilapak; “Milletimizin referandumda güçlü, tam bağımsız ve 2023 hedefimizin önündeki engellerin kaldırıldığı bir Türkiye için olumlu karar vereceğine inanıyorum. Türkiye çift başlılığı kaldıramayacak kadar hassas bir dönemden geçiyor.”

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç; “Şuanda Meclis olarak anayasa paketini yetkinin gerçek sahibi olan milletimize havale ettik. Söz de yetki de şuanda milletimizindir. Milletimiz de her zaman olduğu gibi bu defada en isabetli en faydalı kararı verecektir, bundan eminiz.”

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu; “çok şükür Anayasa değişiklik paketi meclisimizden geçti. Milletimizin de güçlü ve yeni Türkiye’nin önünün açılacağı referandumda olumlu karar vereceğine inanıyorum. Milletimizin vereceği her karar başımızın üstündedir.”

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili İlker Çitil; “TBMM’deki çalışmalarda teklifin referanduma gitmesi için yoğun çaba sarfettik. Zaten Meclisteki oylama da 330’da olsa, 367’de olsa halkımıza götüreceğimizi söylemiştik. “

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor; “Anayasa değişiklik paketi görüşmeleri geçmişte kaldı. Artık geleceğe bakmak lazım. Referandum ise bugünün meselesi değil, gün ola yarın ola, inşallah her şey ülkemizin yararına olur”

SON SÖZÜ MİLLETİMİZ SÖYLEYECEK

AK Parti’nin 18 maddeden oluşan Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, 339 oyla kabul edilerek yasalaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayından 60 gün sonra halka sunulacak paketle ilgili Ak Parti ve MHP Milletvekilleri Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesine konuştu.

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri TBMM’de süren görüşmelerin ardından yeni anayasa değişiklik paketinin milletin onayına sunulacağını söyledi. Milletvekilleri referandum çalışmaları çerçevesinde yapacakları çalışmalarla paketin içeriğini halka en iyi çekide anlatacaklarını belirttiler.

Her seçimde büyük destek veren Kahramanmaraş’ın yeni ve güçlü Türkiye’nin önünün açılması için de referandumdan büyük oy oranı çıkarak Türkiye’de birinci olacaklarını belirttiler.

Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesine konuşan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor ise TBMM’de kabul edilen yeni anayasa paketiyle ilgili konuşmanın yersiz olacağını ve önümüze bakılması gerektiğini söyledi.

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Celalettin Güvenç, M Uğur Dilipak, İmran Kılıç, Nursel Reyhanlıoğlu, İlker Çitil ve MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor yeni anayasa değişiklik paketiyle ilgili Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesine konuştu.

YENİ TÜRKİYE İÇİN YENİ ANAYASA ŞART

İşçileri Komisyon Başkanı Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç; “Yeni güçlü büyük Türkiye için yeni sistem, yeni anayasa” dedi.

Yeni Anayasa Paketinin TBMM’de kabul edilmesinin ardından Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesine konuşan Güvenç, Gazi Meclisin üzerine düşeni yaparak anayasa teklifini onayladığını şimdi söz sırası milletin olduğunu söyledi.

Her zaman ‘milletin idaresi dışında bir güç tanımadıklarını’ belirttiklerini söyleyen Güvenç; “Yeni Türkiye için, güçlü Türkiye için, büyük Türkiye için yeni sistem şarttı. Gazi meclis üzerine düşeni yaptı. Şimdi Yeni ve Güçlü Türkiye’nin önü referandumda açılacak. Her zaman partimize büyük destek veren hemşerilerimiz referandumda da gereğini yaparak Kahramanmaraş’ı birinci çıkartacaktır. Gelecekten ümitliyiz ve milletimizin yükselişini kimse durduramayacaktır” dedi.

ŞAHSİ DEĞİL GEREKEN BİR DEĞİŞİKLİKTİ

Anayasa Değişikliği paketinin Türkiye Büyük Millet Meclisindeki görüşmeleri sırasında ara ara kavganın ortasında kalan Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili M.Uğur Dilipak da Milletten başka irade tanımadıklarını, artık söz ve kararın millette olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesine açıklamalarda bulunan Milletvekili Dilipak; “Milletten başka bir iradeyi tanımıyoruz. Bu kararı milletimize götürdük. Bundan sonrasında da milletimizin olumlu karar vereceğini düşünüyoruz. Milletimizin referandumda güçlü, tam bağımsız ve 2023 hedefimizin önündeki engellerin kaldırıldığı bir Türkiye için olumlu karar vereceğine inanıyorum. Türkiye çift başlılığı kaldıramayacak kadar hassas bir dönemden geçiyor. Bu değişiklik Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsi isteği değil, milletimizin önüne açacak, güçlü Türkiye’yi oluşturacak bir anayasa değişikliği çalışmasıydı.

VESAYETÇİ ANLAYIŞ BİTECEK

İnşallah milletimiz güçlü Türkiye’yi oluşturmak için el ele vererek, yeni anayasa değişikliğiyle vesayetçi anlayışları da tarihe gömeceğine şahit olacağız. Vesayetçi anlayışın ürünü olan çarpık ifadelerle işi sulandırmaya çalışanlara da en iyi cevabı yine milletimiz verecek. Bu bir rejim değişikliği değil bir sistem değişikliğidir. Türkiye’deki çift başlılığı ortadan kaldıracak bir sistem değişikliğidir. Bu sistem değişikliğini TBMM’de biz sağladık, bundan sonraki süreçte de söz ve karar milletindir” diye konuştu.

Referandum tarihiyle ilgili de konuşan Milletvekili Dilipak, yeni anayasa paketinin Cumhurbaşkanına sunulup onaylanarak resmi gazetede yayınlanmasının ardından 60 günün sonundaki ilk Pazar günü yapılacağını belirtti.

İKİ GÖRÜŞ BİRLEŞİRSE YÜZDE 90 OLUR

Kahramanmaraş’ın Türkiye’de rekor kıracağına inandığını da dile getiren Dilipak; “Kahramanmaraş Milliyetçi ve Muhafazakar bir ildir. Milliyetçi ve Muhafazakar görüş birleştiği zaman yüzde 90’larda varan ‘evet’ oyunun çıkacağına inanıyorum. Bu oranın da Türkiye’de rekoru Kahramanmaraş’ın kıracağı bir referandum olacağını düşünüyorum. Bu arada bu değişikliği de halkımıza iyi anlatmamız gerekiyor. Çünkü CHP’liler bu işe rejim değişikliği olarak bakıyorlar ve öyle lanse ediyorlar. Bu değişiklik rejim değil sistem değişikliğidir.” Dedi.

MİLLETİMİZ YARARLI BİR KARAR VERECEKTİR

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç ellerinden geldiğince ülke, devlet ve millet yaranına olan hayırlı, faydalı olan işlere koştuklarını, aynı duyguyla yeni anayasa paketi oylamasına da katıldıklarını söyledi. Kılıç; “Şuanda Meclis olarak anayasa paketini yetkinin gerçek sahibi olan milletimize havale ettik. Söz de yetki de şuanda milletimizindir. Milletimiz de her zaman olduğu gibi bu defada en isabetli en faydalı kararı verecektir, bundan eminiz. Çünkü büyükler şöyle demiştir; Anadolu Alim değilse Arif’tir. Kahramanmaraş tabiri ile de ‘halkımız iğrenin deliğinden Hindistan’ı görür. Netice itibarıyla milletimize güveniyoruz, inşallah ülkemizin, milletimizin önü açık olacaktır.

HEMŞERİLERİMİZ GEREĞİNİ YAPACAK

Kahramanmaraş’taki referandumda alınacak oy yüzdeliğiyle ilgili de konuşan Milletvekili Kılıç konuşmasına Arif Nihat Asya’nın ‘Maraş Türkiye’nin kalem kaşıdır, Maraş Türkiye’nin köşe taşıdır, Maraş tarihleri inşaa ettiren, Koca Sinan’ların Ustabaşıdır’ dizesiyle başladı. Kılıç; “Kahramanmaraş her zaman olduğu gibi bu defe da gerekeni yapacaktır ve inşallah bu işte de Türkiye’mize öncülük yapacaktır. Hemşerilerimiz gereğini bundan önce yaptığı gibi bundan sonra da yapacağından hiçbir endişemiz yok” dedi.

YOĞUN BİR MESAİ UYGULADIK

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu da yaptığı açıklamada, çok yoğun meclis gündeminin ardından değişiklik paketinin onaylanmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Reyhanlıoğlu; “biliyorsunuz geceli gündüzlü yeni anayasa paketinin oylanması için yoğun bir mesai harcadık. Çok şükür meclisten paketi geçirerek yetkinin gerçek sahibi milletimizin onayına sunuyoruz. Milletimizin de güçlü ve yeni Türkiye’nin önünün açılacağı referandumda olumlu karar vereceğine inanıyorum. Milletimizin vereceği her karar başımızın üstündedir.” dedi.

CUMHURBAŞKANIMIZA SÖZ VERDİK

6 yılı aşkın süredir Kahramanmaraş’ta Kadın Kolları İl Başkanlığı da yapan Reyhanlıoğlu referandum çalışmaları çerçevesinde sahaya inerek yeni anayasa değişikliğinin vatandaşa en iyi şekilde anlatmak için çaba sarf edeceklerini de söyledi. Reyhanıloğlu; “Hemşerilerimizin Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza olan muhabbetlerini biliyorum. Her seçimde olduğu gibi referandumda da gereken desteği vereceğine inanıyorum. Ben bu referandumdan Türkiye birinciliği bekliyorum. Cumhurbaşkanımızla da görüştüğümde kendisine Kahramanmaraş’ın birinci olacağını söyleyerek söz verdim. Sahaya ineceğiz ve var gücümüzle yeni anayasa paketinin en üst oranda geçmesi için milletimizle birlikte çalışacağız” dedi.

BİZ HALKIMIZA GÖTÜRECEĞİMİZİ SÖYLEMİŞTİK

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili M. İlker Çitil TBMM’de görüşmeleri tamamlanan yeni Anayasa paketinin 330’da çıksa, 367’de çıksa millete götürüleceğini deklare ettiklerini hatırlatarak söz ve karar sırasının asıl yetki sahibi olan millette olduğunu söyledi.

Çitil; “TBMM’deki çalışmalarda teklifin referanduma gitmesi için yoğun çaba sarfettik. Zaten Meclisteki oylama da 330’da olsa, 367’de olsa halkımıza götüreceğimizi söylemiştik. Bilindiği üzere yeni Anayasa değişikliği teklifi gerek komisyon sürecinde gerekse TBMM’deki oylamalarda muhalefet tarafından yoğun bir direniş yapılmaya çalışıldı. Çok şükür çoğunluğu bulduk ve fire vermeden birlik ve beraberlik içerisinde bu işi TBMM’de karar alarak halkımıza gönderiyoruz.” Dedi.

BU SÜREÇ ÇOK ÖNEMLİ

Kahramanmaraş’ın her seçimde sağduyusunu gösterdiğine dikkat çeken Milletvekili Çitil; “bu süreç çok önemli. 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından hem ülkemiz hem kurumlarımız yeniden inşa ediliyor. İnşallah milletimizin dediği olacak, yeni anayasa kabul edilerek koalisyon dönemlerinden de kurtulacağımız bir süreç olacak. Kahramanmaraş’ımız her seçimde ilk 3 il arasında çıktı fakat bu referandumda birinci çıkacağına inanıyorum” diye konuştu.

ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇ NEYİ GETİRİR BİLMİYORUM

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor da görüşmelerin artık geride kaldığını belirterek; “bunları şimdi konuşmayalım. Artık önümüze bakalım.” Dedi.

Önümüzdeki sürecin neyi getireceğini bilmediğini de belirten Milletvekili Tor; “Milletvekilleri TBMM’de Anayasa değişikliğini 339 oyla kabul etti, o geçmişte kaldı artık geleceğe bakmak lazım. Bunu tartışmanın bir gereği yok, hayırlı uğurlu olsun. Genel başkanımızda onu söyledi ve geleceğe bakmak lazım.” Dedi.

GÜN OLA HAYIR OLA

Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesinin Kahramanmaraş’taki referandum çalışmalarıyla ilgili soruya da cevap veren Tor, o işlerin bugünün değil yarının meselesi olduğunu belirterek; “onlar sonraki işler, bugünün meselesi değil. Gün ola hayır ola, inşallah her şey ülkemizin hayrına olur” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.