Sözmen: “Festivaller Kent Ekonomisine Büyük Katkı Sağlar”

Sözmen: “Festivaller Kent Ekonomisine Büyük Katkı Sağlar”
Türkiye’nin ve dünyanın farklı ülkelerinden festivale katılmak üzere Gaziantep’e gelen yerli ve yabancı basın kuruluşlarının Gaziantep’i tanıtım atağı kente gelecekte önemli dönüşler sağlayacağını ifade eden Turizmci Hasibe Sözmen, “Festivaller kentlerin

- Türkiye’nin ve dünyanın farklı ülkelerinden festivale katılmak üzere Gaziantep’e gelen yerli ve yabancı basın kuruluşlarının Gaziantep’i tanıtım atağı kente gelecekte önemli dönüşler sağlayacağını ifade eden Turizmci Hasibe Sözmen, “Festivaller kentlerin renkliliğini gösteren ve ekonomiye dinamizm kazandıran büyük organizasyonlardır. Gaziantep bu anlamda farklı festivalleriyle dünya gündeminde olmalıdır ”dedi.

Uluslararası organizasyonların kent ekonomisini dinamik hale dönüştürdüğünü belirten Kantara Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Hasibe Sözmen, Şirehan Yiyecek İçecek Festivali’nin Gaziantep’in tanıtımı için son dönemlerde gerçekleştirilen en büyük adımlardan birisi olduğunu ifade etti.

Sözmen, şu değerlendirmede bulundu:

“Dört gün boyunca yerel, ulusal ve yabancı basın kuruluşları tarafından sürekli Gaziantep gündeme getirilerek birçok yönüyle tanıtıldı. Şire geleneğine bağlı olarak kültürel anlamda birçok unsurun ön plana çıkarıldığı bu festival Gaziantep kültürünün tanıtımı için büyük bir önem kazanmıştır. Kent ekonomilerinin dinamik yapısına katkı sağlayan ve kente sıcak para girişinde etken olan böyle büyük organizasyonların Gaziantep’te yılın değişik zamanlarda farklı versiyonlarda gerçekleştirilmesi gerek iç turizm gerekse dış turizmin bölgeye yönelmesinde etkendir. Şirehan Festivalinin temelinde Gaziantep’in gastronomi yapısını ön plana çıkarmak ve dünya gastronomi turizminden pay alma yolunda önemli bir adımdı. Bundan sonraki yıllarda daha büyük kapsamlarda ve katılımlarla süreklilik kazanacağını umuyor, festivalin gerçekleştirilmesini sağlayan Gaziantep’in kültür elçisi Ahmet Ümit ve Tahir Tekin Öztan’a kentimiz adına teşekkür ediyorum.”

Kantara Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Hasibe Sözmen’e ve diğer sponsorlara festivale katkılarından dolayı günün anısına Ahmet Ümit ve Tahir Tekin Öztan tarafından teşekkür plaketi verildi.

SÖZMEN: “FESTİVALLER KENT EKONOMİSİNE BÜYÜK KATKI SAĞLAR”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.