Sp Mersin 5. Olağan Kongresi

Sp Mersin 5. Olağan Kongresi
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, iktidar olmaları durumunda yeni bir düzen kuracaklarını ifade ederek, "Bu bozuk düzene çekik düzen vereceğiz. İşçimizi, memurumuzu, emeklimizi ezilmekten kurtaracağız" dedi.

- Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, iktidar olmaları durumunda yeni bir düzen kuracaklarını ifade ederek, "Bu bozuk düzene çekik düzen vereceğiz. İşçimizi, memurumuzu, emeklimizi ezilmekten kurtaracağız" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılan SP Mersin 5. Olağan Kongresi'ne katılan Genel Başkan Kamalak, partililer tarafından coşkuyla karşılandı. Çocukları kucağına alarak seven Kamalak, onlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Burada partililere seslenen Kamalak, iktidar olmaları durumunda yeni bir düzen kuracaklarını ve bunu hakim kılacaklarını söyledi. Bu bozuk düzene çekik düzen vereceklerini belirten Kamalak, "İşçimizi, memurumuzu, emeklimizi ezilmekten kurtaracağız. 6 milyon işsiz dolaşan gençlerimize Allah'ın izni ile iş vereceğiz. Şu anda bahçelerde kurumuş olan, donmuş olan narenciyelerin bir daha çürümesine izin vermeyeceğiz. Nasıl diye soracaksınız. Her şeyimizle planımız, projemiz hazır. Bugün işçimizin, memurumuzun, emeklimizin ne kadar güç durumda olduğunu biliyoruz. Çünkü tüm milli görüş kadroları olarak bütün Anadolu'yu dolaşıyoruz. İktidara geldiğimiz ilk gün henüz güvenoyu bile almadan işçimize, memurumuza, emeklimize onların mutfak yangınını söndürmek için ilk etapta hayat suyu gibi bir maaş ikramiye vereceğiz. Yeterli mi, değil tabi ki. O ilk gün için olacak. Ondan sonra 1996 yılında yaptığımız gibi hazinenin durumunu, ülkenin gelir seviyesini ve bir bütün olarak ekonomiyi değerlendirdikten sonra o maaş durumunu da inşallah kalıcı olarak dizayn edeceğiz" diye konuştu.

"YOLUMUZ BAŞARILI OLDUĞUMUZ İÇİN KESİLMİŞTİR"

Yollarının başarısızlıktan dolayı değil başarılı oldukları için kesildiğini söyleyen Kamalak, "Bu defa kesemeyecekler. Parayı nereden bulacaklar diyorlar. Geçmişte nereden bulduysak yine aynen bulacağız. Hesabını yaptık. Sizin cebinizden, hazine bütçesinden her yıl 50 milyar lira faiz ödeniyor. Para babalarına, faiz lobisine ortalama 50 milyar lira faiz ödeniyor. Bu seneki bütçede de tam 54 milyar lira faiz için bütçeye ödenek ayrıldı. Vatandaşlarımızı faiz lobisine ezdirmeyeceğiz. Bizim sistemimizde komşusu açken yatan bizden değildir ilkesi ile yolumuza devam ediyoruz. Biz iktidar olduktan sonra verilen sosyal yardımlar artarak devam edecektir. Biz vatandaşlarımıza 50-100 lira değil, iş vermek suretiyle bunu 10'a katlayacağız. Yer altındaki madenlerimiz bizi bekliyor. Yer altı zengindir. Madenlerimiz zengindir. Tam bir bütün olarak bir üretim seferberliği başlatacağız. Bugün birçok tarlalarımız, arazilerimiz ne yazık ki işletilmiyor, boş bırakılıyor. Çünkü yerin üstü karın doyurmadığı için devlet o alandan teşvik kredilerini çektiği için Anadolu göç ediyor. Topraklar işletilmeden zor durumda kalıyor. Biz bütün üretim faktörlerini devreye sokacağız. Bizim iktidarımızda bir karış işletilmemiş toprak bırakılmayacaktır" şeklinde konuştu.

Suriye’de yaşanan savaşa da değinen Kamalak, "Suriye konusunda tek doğru teşhisi koyan parti Saadet Partisi'dir. Mısır, Libya, Irak konusunda böyle. Küresel emperyalizm Irak'ı işgal yaptığında biz bütün milletvekillerine mektup yazdık. Ey milletvekilleri o tezkere Meclis’ten geçerse Irak'ta bir tek Müslüman yok olursa yedi sülaleniz başınız secdeden kaldırmamış olsa bile bunun vebalinden, bunun günahından kurtulamazsınız demiştik. Bizim dışımızdaki partiler ise bu tezkere geçmeli diyordu. Biz kardeşlik hukukunu gözetirken, onlar 3-5 kuruşun hesabını yapıyordu. Neticede orada yaklaşık 2 milyon Müslüman şehit edildi, katledildi. 100 binlerce kadının iffeti kirletildi. Neticede milyonlarca çocuk yetim kaldı. Bugün halen Irak içerisindedir ve fiilen üçe bölünmüş durumda. Fakat başta müdahale edilebilirdi. Biz Meclis’te olsaydık Irak bugün bu durumda olmazdı. Libya, Suriye, Mısır bugün bu durumda olmazdı. İşe Türkiye'den başlamamız lazım. Çiftçilerimize her konuda tam anlamıyla bir üretim seferberliği başlatacağız. Çiftçimize vergisiz mazot vereceğiz. Çiftçimizin devlete borcundan olan faizleri sileceğiz. Devletler vatandaşları faizle soyamaz. Esnafımıza faizsiz krediler vereceğiz. Yine onların da devlete olan faiz borçlarını sileceğiz. Ülkeler ancak üretmekle zenginleşebilir. Üretmeyen ülkelerin, fabrikaları olmayan bir ülkenin fakirliği yenmesi, işsizliğin üstesinden gelmesi mümkün değildir. Tarlalarımız boş kaldığı için, hayvancılık bittiğinden dolayı pirinç, bulgur hep ithal ediliyor. Hayvancılık ülkesi diye iftihar ettiğimiz bu ülkenin yiğit insanları kurbanlık hayvanı yetiştirmez hale geldiyse bunun bir sebebi var. Üreten her insana yardımcı olacağız. Üniversitelerimizde de gerekli çalışmaları başlatacağız. Önümüzde kritik bir seçim var. Biz silahla değil düşünce, hukukla koyacağız gücümüzü. Temiz toplum, temiz siyaset diyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Tek liste halinde gidilen seçimde İl Başkanlığı'na Soner Çontar seçildi.

SP MERSİN 5. OLAĞAN KONGRESİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.