Spor Basını Bilgilendirilecek

Spor Basını Bilgilendirilecek
Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Kayseri Şubesi tarafından yeni sezon öncesinde “Spor Basınını Bilgilendirme toplantısı” adı altında bir toplantı gerçekleştirilecek.

- Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Kayseri Şubesi tarafından yeni sezon öncesinde “Spor Basınını Bilgilendirme toplantısı” adı altında bir toplantı gerçekleştirilecek.

Kısa adı ASGD olan Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Kayseri Şubesi bilgilendirme ve eğitim toplantılarını sürdürüyor.

Dernek tarafından yeni sezon öncesi sporda yaşanan değişiklikler ile özellikle Passolig ile ilgili tüm konuların ele alınacağı ve Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Müdürü Ali Üstünel’in ev sahipliği yapacağı basını bilgilendirme toplantısı 28 ağustos Perşembe günü saat 19.00’da Kadir Has Stadı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Deneyimli gazeteci Demet Öztürk’ün moderatörlüğünü yapacağı toplantının açılış konuşmasını ise Şube Başkanı Yavuz Navruz yapacak.

Toplantıya katılacak konuşmacılardan Spor A.Ş. Genel Müdürü Ali Üstünel katılımcılara “6222 sayılı sporda şiddeti önleme yasası, Pasolig ve Kadir Has Stadyumu ile ilgili gelişmeler”, Üst Klasman Gözlemcisi- Hakem Eğitimcisi Galip Bitigen “Futbol Oyun Kuralları”, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici “Protokol ve Basın Akreditasyonları”, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ ise “Spor Basının Şiddetteki yeri ve etkileri” konulu bir seminer verecek.

Anadolu Spor Gazetecileri Derneği(ASGD) Kayseri Şube Başkanı Yavuz Navruz Bilgilendirme Toplantısı ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Ülkemizde spor alanlarında görülen şiddet olaylarının önemli bir kaynağı olarak medya gösterilmekte, kamuoyunda spor ve şiddet medya ile birlikte anılmakta ve medyanın sporda şiddeti körüklediği düşünülmektedir. 6222 sayılı “Spor’da Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun” un hazırlanmasına giden süreçte önemli bir rol oynayan Meclis Araştırma Komisyonu Raporunda da medya ve şiddet ilişkisinin önemli bir rol oynaması bu algının sadece kamuoyu ile sınırlı olmadığını gösterir niteliktedir. Şiddet olaylarının mevcut yasaya rağmen yaşanması, sorunun yalnızca kolluk tedbirleri ile çözümlenemeyeceği çok yönlü olarak ele alınması gerektiğini ortaya koymuştur. Bu noktadan hareketle sporda şiddet ve medya ilişkisinin ele alınmasında spor medyası çalışanlarının da farklı bir ufuk ve perspektif kazandırılmaları gereğinden hareketle Spor Basını Bilgilendirme Seminer, toplantılar düzenlenmesine karar verilmiştir” dedi.

SPOR BASINI BİLGİLENDİRİLECEK

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.