Spor Lisesi’ne Öğrenci Alınacak

Spor Lisesi’ne Öğrenci Alınacak
Siirt’te, eğitim faaliyetlerine devam eden Şehit Zafer Kılıç Spor Lisesi’ne 2015 eğitim ve öğretim dönemi için öğrenci alınacak.Kız ve erkek yurt, yarı olimpik yüzme havuzu ve aynı anda birçok branşla...

Siirt’te, eğitim faaliyetlerine devam eden Şehit Zafer Kılıç Spor Lisesi’ne 2015 eğitim ve öğretim dönemi için öğrenci alınacak.

Kız ve erkek yurt, yarı olimpik yüzme havuzu ve aynı anda birçok branşların yapılabileceği açık ve kapalı spor tesisleriyle, 1 başyardımcı 2 müdür yardımcısı, 12 öğretmen, 1 memur ve 2 hizmetli ile 205 öğrenciyle eğitim ve öğretim veren Spor Lisesi’ne, 2015-2016 eğitim ve öğretim yılında yetenek sınavıyla öğrenci alımı olacak. Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, 15-24 Haziran 2015 tarihleri arasında yapılacak başvuruların doğrudan veya posta yoluyla okul müdürlüğünü yapılacağı, sınava girecek öğrenci listelerinin 25-26 Haziran 2015 tarihlerinde okulda ve okulun internet sayfasından ilan edileceğini bildirdi.

Öğrenci seçimine ilişkin yetenek sınavının, bölümler bazında 29 Haziran ile 3 Temmuz 2015 tarihleri arasında tek aşamalı olarak komisyonlar tarafından yapılacağı ifade edildi. Yüzlük sistem baz alınacak yapılacak yetenek sınavında yüzde 70, orta öğretime yerleştirme puanı yüzde 30 alınarak 100 tam puan üzerinden yapılacağı, 50 puan barajı altında kalan öğrencilerin ise başarısız sayılarak değerlendirmeye alınmayacağı belirtildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.