Spor Tırının Son Durağı Yalova Oldu

Spor Tırının Son Durağı Yalova Oldu
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından düzenlenen organizasyonla tüm yurdu dolaşan 'Spor Tırı' Yalova'ya geldi. Türkiye'de 81 il dolaşan 'Spor Tırı'nın son durağı Yalova oldu.

- Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından düzenlenen organizasyonla tüm yurdu dolaşan 'Spor Tırı' Yalova'ya geldi. Türkiye'de 81 il dolaşan 'Spor Tırı'nın son durağı Yalova oldu.

“Gelin Spor Yapalım Tek Rakibi Dostluk Olsun” projesi kapsamında Cumhuriyet Meydanı'na kurulan Spor Tırının açılışını Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, Tesisler Şube Müdürü Gencer İlhan ve Proje Koordinatörü Doğan Ekinci yaptı.

Projenin son durağının Yalova olduğunu belirten Proje Koordinatörü Doğan Ekinci, "Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından gerçekleştirilen 'Gelin Spor Yapalım Tek Rakibi Dostluk Olsun' projesi kapsamında Yalova'ya geldik. Yalova'nın özelliği ise son il olmasıdır. Buradaki amacımız gençleri spora yönlendirebilmektir. Yaz döneminde her ilde spor okulları açıldı. Biz de katkı vermek ve duyurmak adına bu projeyi gerçekleştirdik. Bakanlığımızın bundan sonra da birçok projesi olacak. Bu projeye 3 ay önce Ankara'da başladık. Spor tırımızın içinde basketbol, futbol, tırmanma duvarı, kaydırak ve zıpzıp bulunmaktadır. Küçük yaştaki çocuklara daha çok hitap etmekteyiz. Bunun sebebi ise ağaç yaşken eğilir atasözümüzü ön planda tutmamızdan kaynaklanıyor. Bizleri ağırlayan Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan'a teşekkür ediyoruz" dedi.

Spor Tırının amacına ulaştığını ve gençlerin kötü alışkanlıkların yanı sıra obeziteden uzaklaştırdığına vurgu yapan Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, "Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü'nün 2 yıldır 81 il üzerinden yürüttüğü 'Gelin Spor Yapalım Tek Rakibi Dostluk Olsun' sloganıyla yola çıkan spor tırımız bugün son il olan Yalova'da projeyi tamamlıyor. Bu süreç boyunca da Türkiye'nin birçok yerinde 2 yıldır spora farkındalık ailelerin çocukların gençlerin spora bakış açısını değiştirerek sporu eğlence, oyun aracı olarak spor tırı ile gösteriyor. Burada amaç küçük yaşlarda sporu sevdirmek ve aşılamaktır. Bu sayede çocukları ve gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutuyoruz. Son dönemde oldukça artış gösteren madde bağımlılığı, yasa dışı eylemler ve obezite gibi hastalıklardan uzak tutmayı hedefliyor. Proje şuana kadar başarılı oldu. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın birçok projesi var. Spor Tırını da Yalova'da ağırladığımız için mutluluk duyuyoruz. Bakanlığımızın diğer projeleri de Yalovalılarla buluşturmak istiyoruz" diye konuştu.

SPOR TIRININ SON DURAĞI YALOVA OLDU

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.