“Stadyum istiyoruz”

“Stadyum istiyoruz”
Kahramanmaraş kent merkezinde günlük olarak yayım yapan “Kahramanmaraş’ta bugün” gazetesinin 19 Ocak 2017 tarihli Perşembe günkü sayısı “Stadyum istiyoruz” manşetiyle çıktı.

Kahramanmaraş kent merkezinde günlük olarak yayım yapan “Kahramanmaraş’ta bugün” gazetesinin 19 Ocak 2017 tarihli Perşembe günkü sayısı “Stadyum istiyoruz” manşetiyle çıktı.

İşte haberin ayrıntıları;

Ak Parti hükümeti tarafından 23 şehre 25 dev stadyumun yapılmasının ardından Kahramanmaraş’a yapılmaması taraftarları çileden çıkardı. Sosyal medyadan örgütlenen taraftarların tepkileri çığ gibi büyüyor.

Türkiye’nin 23 iline 25 dev stadyum yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı Kahramanmaraş’ı es geçince taraftarlar tepkilerini dile getirmiş, dönemin Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’da taraftarlara müjde vererek kente yakışan bir stad yapılacağını belirtmişti.

Yaklaşık 3 yıl önce Kahramanmaraş’taki spor çalıştayına katılmak üzere kente gelen dönemin Spor Bakanı Suat Kılıç, bürokrasi ve siyasetin tüm stadyum istemelerine rağmen isteklere kulak tıkamış ve geri çevirmişti.

Son haftalarda sosyal medyada çığ gibi büyüyen tepkileri Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi sayfa sütunlarına taşıyarak taraftarların sesi oldu. Sosyal Medya üzerinden örgütlenen Kahramanmaraşspor taraftarları twitter ve Facebook hesabından “#KahramanmaraşStadyumİstiyor” başlığıyla açtıkları hashtag ile seslerini duyurmayı başladı. Kahramanmraş stadını istiyor kampanyasına twitter ve Facebook hesabı üzerinden Siyaset, Sanat, Spor, Sinema camiasından birçok ünlüde attıkları twittlerle Kahramanmaraşspor taraftarlarına destek verdiler. Her sezon dile gelen Stadyum çilesi bir türlü dinmek bilmiyor

Sosyal medyadan yapılan kampanyada yapılan bazı olumsuz yorumlarda tepki çekiyor. “sanki Kahramanmaraşspor süper ligde oynuyor” vb birçok yapılan yorumlara yeni sporseverler anında cevap veriyor: ‘Süper ligde takımı olmayan Edirne, Siirt ve Afyon’a dev stadlar yapıldı. Altyapıyı iyi oluşturalım bir gün tekrar Süper Ligde bizde oluruz”

TARAFTARLAR STADYUM İSTİYOR!

2 Ligde Kahramanmaraş’ı temsil eden tek temsilcimiz Kahramanmaraşspor’un taraftarları sosyal medya üzerinden gün geçtikçe seslerini daha gür bir şekilde duyurmaya başladılar.

Sosyal Medya üzerinden örgütlenen Kahramanmaraşspor taraftarları twitter ve Facebook hesabından “#KahramanmaraşStadyumİstiyor” başlığıyla açtıkları hashtag ile seslerini duyurmayı başladı. Kahramanmraş stadını istiyor kampanyasına twitter ve Facebook hesabı üzerinden Siyaset, Sanat, Spor, Sinema camiasından birçok ünlüde attıkları twittlerle Kahramanmaraşspor taraftarlarına destek verdiler. Her sezon dile gelen Stadyum çilesi bir türlü dinmek bilmiyor. İşte gazetemiz spor Muhabiri İlker Yiyen’in araştırması;

KAHRAMANMARAŞ NEDEN STADYUM İSTİYOR?

Nufüs bakımından Türkiye’nin 18. Büyük ili konumunda olan Kahramanmaraş dışında son 10 yılda Kahramanmaraş’tan Küçük yada büyük birçok il ve ilçe stadyum yapıldı ve halende inşaatı devam eden stadyumların yer alması Kahramanmaraş halkının ve taraftarların canını sıkıyor. Profesyonelde takımı olmayan Siirt ve Edirne bunun örnek illeri…

BİZİM DİĞER İLLERDEN NE FARKIMIZ VAR?

Sosyal medyadan yapılan kampanyaya yapılan yorumlara göre “her sıkıntımız bitti stad mı kaldı”, “sanki Kahramanmaraşspor süper ligde oynuyor” vb birçok yorumlara şahit oluyoruz. Maalesef diğer şehirlere yapılanlara hayranlıkla bakıyoruz. Sanki takım süper ligde oynuyor diyenlere, İnşallah bir gün o da olur. Edirnede süper Ligde değil, Siirt’te, Afyon’da… Stadyum yapılan illerdeki takımlar süper ligde mücadele etmiyor.

MİLLETVEKİLLERİ DE UNUTULMADI

Kahramanmaraşspor taraftarları sosyal medya üzerinden sadece Gençlik ve Spor İl müdürü Ali İhsan Kabakçı’ya değil, Kahramanmaraş Milletvekillerine de çağrıda bulundular. Spor Toto Süper Lig’de 4 büyük takımdan sonra bu sezon en fazla seyirci topladıklarını belirten taraftarlar, Milletvekillerinin bir an önce bu konuya el atmaları gerektiğini söylediler.

ULUSAL TELEVİZYONLARA MESAJ YAĞMURU

Ulusal Televizyonlarda yayınlanan spor programlarına da sosyal medya üzerinden twit, mail ve mesaj yağdıran Kahramanmaraşspor taraftarları Kahramanmaraş’ta stad istiyoruz diye seslenirken, özellikle Ulusal Televizyonlarda ki spor programlarına mesajlar göndererek Kahramanmaraşspor taraftarlarına destek anlamında seslerini duyurmasına yardımcı oldular.

KOMŞU İLİMİZ GAZİANTEP’E STADYUM YAPILDI

Komşu ilimiz Gaziantep’e stadyum yapıldığını belirten taraftarlar Kahramanmaraş’a neden bir stadyum yapılmadığını yetkililere sosyal medya üzerinden açtıkları hashtag ile seslerini duyurmaya başladı.

MAHİR ÜNAL STADYUM MÜJDESİ VERMİŞTİ

Geçtiğimiz yıllarda Kahramanmaraş’a stadyum müjdesi veren Eski Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal bu müjdeyi vermişti. AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili, 65.Hükümet Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın konuyla açıklama yapması merakla bekleniliyor.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.