Stk’lar Binlerce Yabancı Öğrenci İçin Toplandı

Stk’lar Binlerce Yabancı Öğrenci İçin Toplandı
Uluslararası Öğrenci Kuruluşları Platformu Mart ayı toplantısı Bab-ı Âlem Uluslararası Öğrenci Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Her yıl dünyanın dört bir yanından binlerce kişinin eğitim...

Uluslararası Öğrenci Kuruluşları Platformu Mart ayı toplantısı Bab-ı Âlem Uluslararası Öğrenci Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Her yıl dünyanın dört bir yanından binlerce kişinin eğitim için geldiği Türkiye’de yabancı öğrencilerin sayısı hızla artıyor. Bu öğrencilere en iyi şekilde ülkeyi tanıtmak ve yardımcı olabilmek için harekete geçen sivil toplum kuruluşları ise çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu amaç doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Uluslararası Öğrenci Kuruluşları Platformu da Mart ayı toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı sonrasında platform tarafından yapılan açıklamada, yabancı öğrenci sayısının önümüzdeki sene 80 bini bulabileceği ifade edildi. Açıklamada, “İstanbul’da uluslararası öğrenci çalışması yapan 28 STK, misafirlerimiz olan bu öğrencilere daha iyi “ensar” olabilmek gayretiyle ‘Uluslararası Öğrenci Kuruluşları Platformu’ adlı oluşumla her ay bir araya gelmektedir. Platform dördüncü yılında bir araya gelip istişareler etmeye, fikir alışverişinde bulunmaya toplantılar yapmaya devam etmektedir. Uluslararası Öğrenci Kuruluşları Platformu Mart ayı toplantısı Bab-ı Âlem Uluslararası Öğrenci Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Sabah kahvaltısında bir araya gelen STK temsilcileri, belirlenen toplantı gündemini icra etti. Platform tarafından her yıl mayıs ayının ilk haftasının “Uluslararası Öğrenci Haftası” olarak belirlenmesine ve bu haftada uluslararası öğrencilere dair bir takım etkinlikler, çeşitli aktiviteler, akademik çalışmalar, sosyal ve kültürel faaliyetler yapılmasına karar verildi. Bu faaliyetler kapsamı ve nasıl yapılacağı hakkında görüş alışverişi yapıldı.” denildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.