Stres Ve Stresle Başa Çıkma Yöntemleri İle Haksız Rekabetle Mücadele Portalının Kullanımı Semineri Yapıldı

Stres Ve Stresle Başa Çıkma Yöntemleri İle Haksız Rekabetle Mücadele Portalının Kullanımı Semineri Yapıldı
Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasının Memorial Hastanesi ile ortaklaşa düzenlemiş olduğu “Stres ve Stresle Başa Çıkma Yöntemleri” Semineri ile Haksız Rekabetle Mücadele Portalının Kullanımı” konulu seminer 28 Ocak 2015 Çarşamba günü, Kadir H

- Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasının Memorial Hastanesi ile ortaklaşa düzenlemiş olduğu “Stres ve Stresle Başa Çıkma Yöntemleri” Semineri ile Haksız Rekabetle Mücadele Portalının Kullanımı” konulu seminer 28 Ocak 2015 Çarşamba günü, Kadir Has Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Seminere Memorial Hastanesi Psikoloğu Kübra Yelkenoğlu ile Kayseri SMMM Odası Oda Sekreteri Baki Gümüşoluk konuşmacı olarak katılırken, Kayseri SMMM Odası Başkanı Suat Özsoy, Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda serbest muhasebeci mali müşavir de dinleyici olarak iştirak etti.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Oda Başkanı Suat Özsoy, bu yoğun çalışma döneminde Oda olarak hiçbir eğitimin atlanmadan gerçekleştirildiğini belirtti. En stresli mesleklerden birinin mali müşavirlik olduğunu söyleyen Özsoy, yasal mevzuatlar ve son dakikada çıkan uygulamalar ile mali müşavirlerin ekonomik hayatta hem mükelleflerine karşı hem de mükellefle devlet arasında köprü görevini üstlenerek devlete karşı büyük sorumluluklar ve iş yükü içerisinde bulunduklarını, bütün bunlar itibarıyla da stresli bir meslek icra ettiklerini dile getirdi. Bu yoğun çalışma temposu içerisinde ailelerine ve çevrelerine stresten arınmış, sağlıklı zaman ayırmaya ihtiyaç duyduklarını da sözlerine ekleyen Suat Özsoy, stresle başa çıkmak adına bugünkü eğitimin büyük önem arz ettiğini vurguladı.

Memorial Hastanesi Medikal Direktörü Mehmet Akif Yücel ise Hastane ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Psikolog Kübra Yelkenoğlu Stres ve Stresle Başa Çıkma Yöntemleri ile ilgili meslek mensuplarına bir sunum yaptı ve özellikle iş stresi konusunda ayrıntılı bilgiler sundu.

Programda ayrıca, Oda Sekreteri Baki Gümüşoluk Haksız Rekabetle Mücadele Portalının kullanımı hakkında meslek mensuplarına bilgiler aktararak, uygulamanın nasıl yapılacağı konusunda bir sunum yaptı. Yıllardır yaşanan mesleki sıkıntıların çözüme kavuşturulması boyutunda TÜRMOB (Türkiye Serbest Muhasebeci, Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği) tarafından üretilen “Haksız Rekabetle Mücadele Portalını" kullanım amacıyla 13 Aralık 2013 tarihinde Resmi Gazetede mecburi meslek kararı yayımlandığını ve 01/01/2015 tarihi itibari ile de uygulama zorunluluğu getirildiğini belirten Gümüşoluk, Portal ile meslek mensuplarının 2015 yılı sözleşmelerini internet şubesine girerek elektronik ortamda düzenlenmesi gerektiğini belirtti ve meslek kararı doğrultusunda, mükelleflere imzalatılan sözleşmelerin, fesihlerin ve müşteri devirlerinin Portala girilmesinin yasal zorunluluk olduğunu bildirdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.