Su Bile İçemiyordu

Su Bile İçemiyordu
Yemek borusu başlangıç kısmında darlık olan ve bu nedenle su bile içmekte zorlanan 20 yaşındaki Neslihan Argın, Denizli Devlet Hastanesi Gastroenteroloji Kliniği’nin uyguladığı "genişletme yöntemi" il...

Yemek borusu başlangıç kısmında darlık olan ve bu nedenle su bile içmekte zorlanan 20 yaşındaki Neslihan Argın, Denizli Devlet Hastanesi Gastroenteroloji Kliniği’nin uyguladığı "genişletme yöntemi" ile sağlığına kavuştu.

Denizli Devlet Hastanesi Gastroenteroloji Kliniği’ne su içememe, yemek yiyememe ve kilo kaybı gibi şikayetlerle başvuran 20 yaşındaki Neslihan Argın’a yapılan tahlil ve tetkikler sonucunda yemek borusu başlangıç kısmında darlık olduğu ve bu darlığın hastanın boğazından herhangi bir şeyin geçmesini engellediği tespit edildi. Hasta boğazı genişletme yöntemi olan Buji Dilatasyon ile boğazındaki darlık açılarak sağlığına kavuşturuldu.

ENDESKOBUN BİLE GEÇEMEDİĞİ DARLIK

Buji Dilatasyon yöntemini gerçekleştiren Denizli Devlet Hastanesi Gastroenteroloji Uzman Dr. Mehmet Alpua hastaya aynı seansta hem teşhis, hem tedavi uyguladıklarını hastada herhangi bir komplikasyon yaşanmadan sağlığına kavuştuğunu söyledi. Alpua, “Uzun süredir yutma güçlüğü olan, su bile içmekte güçlük çeken ve aşırı kilo kaybetmiş olan genç hastamıza yaptığımız endoskopik değerlendirmede yutak sonrasında yemek borusu başlangıç kısmında darlık tespit ettik. Burada endoskobun geçemeyeceği kadar belirgin darlığı mevcuttu. Aynı endoskopi seansında hastamıza kademeli olarak artan çaplarda buji dilatasyon tedavisi uyguladık. Hemen sonrasında da endoskopik kontrolünü yaptığımızda endoskop ile darlığın ilerisine rahatlıkla geçebildiğimizi gördük. Hastada herhangi bir komplikasyon da görülmedi. Hasta aynı seansta hem tanı hem tedavisini olmuş oldu. Takibinde hastanın bize kontrole geldiğinde yiyip içebildiğini kilo almaya başladığını gözlemledik” dedi.

SİNDİRİM SİSTEMİ DARLIKLARI

Sindirim sistemi darlıklarında buji dilatasyon dışında, balon dilatasyon ve stent sistemini de uyguladıklarını aktaran Uzman Dr. Mehmet Alpua, ‘’Buji Dilatasyon işlemiyle darlık bölgesinden geçirdiğimiz kılavuz tel üzerinden giderek artan çaplarda bujileri bu darlık bölgesinden geçirerek darlık bölgesini genişletiyoruz ve sonrasında hasta hem kısa süren bir işlem ile sağlığına kavuşmuş oluyor, hem de normal insanlar gibi yiyiş içmeye başlayabilir. Hastanemizde ayrıca yine bir süredir sindirim sistemi yani yemek borusu, mide, ince ve kalın barsak darlıklarına buji dilatasyon dışında, Balon dilatasyon tedavisi ve gerekli gördüğümüz vakalara Stent uygulamaları ile hastalarımızı sağlıklarına kavuşturmaktayız ve hastaları daha uzun süren ve daha riskli olabilecek ameliyatlardan kurtarmaktayız” dedi.

DOKTORUNA TEŞEKKÜR ETTİ

Buji Dilatasyon yöntemiyle sağlığına kavuşan 20 yaşındaki Neslihan Argın da 6 yıldır rahatsızlığının devam ettiğini katı gıdaları tüketemediği için sadece sıvı gıdalarla beslendiğini bunun da sağlık sorunlarına yol açtığını söyledi.Argın,’’Rahatsızlığımdan dolayı yaklaşık 6 yıldır et, tavuk, ekmek tarzı katı gıdaları yiyemiyordum. Sadece sıvı gıdalarla beslenmeye çalışıyordum. Doktora geldiğim zamanlar hap yutamadığım için iğne istiyordum. Sabahları kalkınca su bile içerken yutmada güçlük çekiyordum. İşlemden sonra ise sağlığıma kavuştum. Şu an gayet iyiyim ve istediğim şeyleri yiyip, içebiliyorum. Doktoruma çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.