Süleymanpaşa Kent Konseyi Toplandı

Süleymanpaşa Kent Konseyi Toplandı
Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Belediyesi Kent Konseyi toplandı.

- Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Belediyesi Kent Konseyi toplandı.

Belediye Kültür Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantı, Kent Konseyi Başkanı Ufuk Ersöz’ün konuşmasıyla açıldı. Konseye katılan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Tekirdağ’ın özlediği meydana kavuşacağını ve Trakya'nın en büyük meydanını yapmak için çalışmalara başlayacaklarını söyleyerek, "Cumhuriyet Meydanını Yapı Kredi Bankasına kadar, Valilikten sahile kadar buluşturan büyük bir meydanı Trakya'nın en büyük meydanı yapmak için çalışmalara başlayacağız. Süleymanpaşa Belediyesi eğer bunu onaylarsa 14’ünde bunu büyükşehir belediyesinin meclisine Süleymanpaşa belediyesinin kararı olarak aktaracağız. Yıllardır özlem duyduğumuz şehrin nefes alması buradaki tarihi dokunun ortaya çıkması için önemli bir adım atmış olacağız. Bu bayramdan sonra kira kontratları bitmiş olan sol taraftaki binaları boşaltarak orada yıkım başlayacak. Bu yapacağımız sahil ile meydan projesi ile Kadir Başkan'la rüyalarımız gerçek olacak. Ben inanıyorum ki Tekirdağ’da yaşayan, Süleymanpaşa'da yaşayan hemşehrilerimizin de hayalleri süsleyen bir proje ortaya çıkmış olacak" dedi.

Başkan Eşkinat, Organize Sanayi Bölgesi konusunda koydukları tavrın doğru olduğunu belirterek, "Bu kentin kaderini değiştirecek alanlardan bir tanesi de Barboros'ta yapılmakta olan ve yakında hizmete girecek olan Asyaport limanıdır. Çeşitli ziyaretler yaptık. Limanla ilgili her yeri dolaştık. Olmazsa olmaz herkesin mutabık kaldığı nokta şu, Organize Sanayi Bölgeleri 20 kilometre şehrin dışında olmalı. Tam da Muratlı o seviyeyi işaret ediyor. Yani Tekirdağ Organize Sanayi Bölgesi(TORSAB) bizim koyduğumuz tavrın ne kadar doğru olduğunun altı orada çizilmiştir" diye konuştu.

Kent Konseyine katılan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, 11 ilçeye 11 okul müjdesi verdi.

Toplantı, önergelerin sunulması, önergelerin tartışılması ve oylanmasının ardından konsey kapsamında Kadın Meclisi, Çocuk Meclisi ve Engelli Meclisi oluşturulması kararının alınmasıyla sona erdi.

SÜLEYMANPAŞA KENT KONSEYİ TOPLANDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.