Sümbüllü Bulvarı’nda Asfalt Çalışmaları Başladı

Sümbüllü Bulvarı’nda Asfalt Çalışmaları Başladı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi şehrin Kuzey-Güney bağlantısını sağlayarak trafiği rahatlatacak olan yeni Sümbüllü Vadisi Bulvarı’nı tamamlayarak asfaltlama çalışmalarına başladı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi şehrin Kuzey-Güney bağlantısını sağlayarak trafiği rahatlatacak olan yeni Sümbüllü Vadisi Bulvarı’nı tamamlayarak asfaltlama çalışmalarına başladı.

Bayram öncesine trafiğe açılması planlanan Sümbüllü Vadisi Bulvarının bağlantı yolu olan Mehmet Ali Kısakürek Bulvarı’nın Ağcalı Yolu bağlantısı içinde çalışmaların sonuna gelindi.

Bahçeci Hoca Bulvarı (AKDO Kavşağı) ile Av.Mehmet Kısakürek Bulvarı (Eski Andırın Yolu) arasında 2020 metre uzunluğunda, 12 metre geliş-gidiş olmak üzere 3 şeritli bölünmüş yol olarak platform genişliği 30 metre olan, 2 metre refüj-2 metre sağ ve sol yaya kaldırımı bulunan, yaklaşık 20 bin metrekare topraklama duvar, 400 bin metreküp yarma, 350 bin metreküp dolgu çalışmasının yapıldığı, kale gibi duvarlar, köprüler, köprülü geçişler ve menfezler gibi sanat yapılarının olduğu yeni Sümbüllü Bulvarı yolu tamamlanarak asfaltlama çalışmalarına başlandı. Sümbüllü Bulvarı’nın bağlandığı Av. Mehmet Ali Kısakürek Bulvarı’nın Ağcalı Yolu bağlantı çalışmaları da tamamlandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç; Yeni yapılan Av. Mehmet Ali Kısakürek, Boğaziçi, Turgut Özal, Ahır Dağı, Hastane, Doğukent-Sanayi bulvarları gibi dev bulvar çalışmalarıyla Yeni Türkiye'nin Kahramanmaraş'ını inşa ettiklerini belirterek, Sümbüllü Vadisi Bulvarı’nın ulaşım sorununu rahatlatarak bölgeye değer katacağını söyledi. Erkoç; “Ulaşılabilir bir Kahramanmaraş hedefi doğrultusunda  yeni yollar ve bulvarlar açtıklarını, çevre düzenlemeleri ve tretuvarlarıyla caddeleri birer tablo haline getirdiklerini söyleyen Başkan Erkoç, bunlardan birinin de Haydarbey Mahallesi’nde bulunan Sümbüllü Vadisi Bulvarı olduğunu söyledi. Büyükşehir tarafından projelendirilen bulvarın hızla tamamlandığını, asfaltlama çalışmalarının bitirilerek bayramdan önce hizmete alınması ile şehrin kuzey-güney bağlantısını sağlayarak şehir trafiğinde önemli ölçüde rahatlama yaşanacağını belirten Başkan Erkoç, Sümbüllü Vadisi Bulvarı’nın trafiğe açılmasıyla birlikte artık Boğaziçi ve Av. Mehmet Ali Kısakürek Bulvarı kullanılarak Bahçeci Hoca Bulvarı’na(AKDO Kavşağı) kadar uzanan yolda rahat bir yolculuk yapılabileceğini söyledi. Yol çalışmasının en kaliteli malzemelerle gerçekleştirildiğini vurgulayan Başkan Erkoç, “Yapılan dere ıslahı ve çevre düzenleme çalışmalarıyla birlikte bölge farklı bir değer kazandı. Kurban Bayramı öncesinde asfaltlama çalışmalarını bitirerek inşallah trafiğe açmaya planlıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Her şey güzel bir Kahramanmaraş ve Kahramanmaraşlılar için diye konuştu.

1-20160908092532.jpg2-20160908092532.jpg3-921.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.