Şumnu'da Edirne Günleri

Şumnuda Edirne Günleri
Edirne Valisi Hasan Duruer, beraberindeki heyetle Bulgaristan’ın Şumnu kentinde yapılan Edirne günlerine katıldı.

- Edirne Valisi Hasan Duruer, beraberindeki heyetle Bulgaristan’ın Şumnu kentinde yapılan Edirne günlerine katıldı.

Edirne Valiliği ve Şumnu Kültür Evi Derneği ortaklığı ile Şumnu Kültür Merkezi'nde, “Edirne Şumnu Sanat Günleri” adı altında etkinlik gerçekleştirildi. Şumnu’da düzenlenen etkinliğe, Edirne Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu ve Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren de katıldı.

Vali Duruer, Şumnu Gençlik Evi'nde sergi açılışını yaparak, burada Edirne, Şumnu ve diğer bölgelerden gelen grupların gösterilerini izledi.

Öte yandan, Şumnu Kültür Evi Derneği Başkanı Nurten Remzi de Vali Duruer'e “Bizim valimiz” diyerek, düzenlenen program hakkında bilgi verdi. Remzi etkinliğin Kuzey Bulgaristan’da herkes tarafından merakla beklenen bir etkinlik olduğunu ve çok sayıda izleyicinin otobüslerle Şumnu kentine geldiğini kaydederek, katkısı olanlara teşekkür etti.

Edirne Valisi Hasan Duruer ise yaptığı konuşmada, “Ben 17 aralık 2012 tarihinde göreve başladığımda beni ziyarete geldiler ve Şumnu’ya davet ettiler. Davete icabet ettim ve ilk defa Şumnu’ya Bulgaristan’a gelmiş oldum. Edirne Balkanların merkez şehri. Edirne kültürde, turizmde, sanatta bir başşehir. Eski payitaht, tabi bizim komşu olmamız nedeniyle gerek Bulgaristan’da, gerekse Yunanistan’da, Balkanlar'da ve değişik şehirlerinde bulunuyoruz. Sürekli olarak yetkilileriyle görüşüyoruz. Geldiğimiz zaman belediyeyi ziyaret ediyoruz, valileri ile görüşüyoruz. Sosyal ve kültürel ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunuyoruz” dedi.

Edirne Valisi Duruer, 26 Nisan akşamı Edirne’de yapılacak olan Şumnu gecesine tüm Şumnu’da yaşayanları davet etti.

Konuşmaların ardından Şumnu Kültür Derneği çatısı altında faaliyet gösteren öğrencilerden oluşan gruplar gösterilerini yaptılar. Edirne Halk Eğitim Merkezi öğrencileri de yaptıkları gösterilerle günün en ilgi çeken grubu oldular. Şumnu'da yaşayan soydaşlar etkinliğe büyük ilgi gösterirken, Edirne Valisi Duruer ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.

ŞUMNU'DA EDİRNE GÜNLERİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.