Sunay Akın Giresun’a Unutulmaz Bir Gece Yaşattı

Sunay Akın Giresun’a Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
Giresun Belediyesi Ramazan etkinlikleri kapsamında Giresun Atatürk Meydanı’nda sahneye çıkan Sunay Akın hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı.Tek kişilik gösterisinde seyircisi ile paylaştığı tespit...

Giresun Belediyesi Ramazan etkinlikleri kapsamında Giresun Atatürk Meydanı’nda sahneye çıkan Sunay Akın hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı.

Tek kişilik gösterisinde seyircisi ile paylaştığı tespitlerini sinevizyon aracılığı ile sunduğu belge niteliğindeki görseller ile destekleyen araştırmacı yazar, şair Sunay Akın, Türkiye’nin sahip olduğu kültürel zenginliklerin toplum tarafından yeterince bilinmediğini söyledi. "Bunları ben anlatmasam size kimse anlatmaz" diyen Akın, Dünya tarihinden anlattığı ilginç hikâyeler ve canlandırdığı karakterlerle İzleyenleri tarihte yolculuğa çıkarırken izleyenler çoğu kez şaşırarak izlediği gösteri hem güldürdü hem de düşündürdü.

Hayatın düz mantıkla oynanan bir dama oyunundan ziyade her adımı düşünülerek atılması gereken bir satranç oyununa benzediğini, akıllı hamleler yapılması gerektiğini anlatan hikayeleri ile demokrasiyi kendine has tespitleriyle yorumlayan Akın, Türk insanının kendi tarihine yabancı olduğunu ve yeterince araştırılmadığı için tarihin kulaktan duyma bilgiler ile yorumladığını anlattı. Akın, Osmanlı’dan günümüze, Kanuni Sultan Süleyman’dan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e varıncaya kadar ilginç anekdotlar paylaştı.

ŞAİR, GAZETECİ, YAZAR VE TİYATRO OYUNCUSU SUNAY AKIN GİRESUN DA KATILDIĞI RAMAZAN ETKİNLİĞİN DE GİRESUNLULARI HEM GÜLDÜRDÜ HEMDE DÜŞÜNDÜRDÜ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.