Suriye Sınırına Dev Türk Bayrağı Dikildi

Suriye Sınırına Dev Türk Bayrağı Dikildi
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki Suriye sınırının sıfır noktasında, bombaların tahrip ettiği bayrağın yerine dev bir Türk bayrağı dikildi.Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınlarında bombaların tahrip ettiği...

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki Suriye sınırının sıfır noktasında, bombaların tahrip ettiği bayrağın yerine dev bir Türk bayrağı dikildi.

Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınlarında bombaların tahrip ettiği bayrağın yerine, 100 metrekare büyüklüğünde Türk bayrağı dikildi. Kobani’den de rahatça görülebilen dev Türk bayrağı, Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi’nin katıldığı törenle göndere çekildi. Bayrağın göndere çekilmesi esnasında hazır bulunan sınır birlikleri bayrağı selamladı. Türk bayrağının Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ün talimatıyla dikildiğini belirten Kaymakam Çiftçi, "Sınıra yaraşır ve uzaktan görülebilecek 40 metre yüksekliğinde ve 100 metrekare ebadında bir bayrak dikilmesi talimatı aldık ve yaklaşık 25 gün sonra bu bayrağı buraya dikiyoruz. Bu bayrağı burada barışın simgesi olarak dikmek istiyoruz" dedi.

Öte yandan, bayrak merasimi alanının yakınlarında birkaç kişinin tel örgülerden atlayarak Kobani’ye gittiği görüldü.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.