Suriye Sınırındaki Birliklere Takviye

Suriye Sınırındaki Birliklere Takviye
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, yasa dışı geçiş ve kaçakçılık faaliyetlerinin artması nedeniyle Suriye hududunda görev yapan birliklerin personel ve teçhizat yönünden takviye edildiğini söyledi. TB...

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, yasa dışı geçiş ve kaçakçılık faaliyetlerinin artması nedeniyle Suriye hududunda görev yapan birliklerin personel ve teçhizat yönünden takviye edildiğini söyledi.

TBMM Genel Kurulunda milletvekillerinin soru önergelerine sözlü cevap veren Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, MHP Adana Milletvekili Ali Halaman’ın sorusu üzerine askeri karakollara PKK’lılar tarafından PKK bayrağı asıldığına ilişkin bir olay tespit edilmediğini belirtti.

“SURİYE SINIRINDAKİ HUDUT BİRLİKLERİNE KAÇAKÇILIK FAALİYETLERİ NEDENİYLE TAKVİYE YAPILDI”

Suriye hududunda yasa dışı geçiş ve kaçakçılık faaliyetlerinin artması üzerine bölgede görev yapan hudut birliklerinin personel, malzeme ve teçhizat yönünden takviye edildiğini söyleyen Bakan Yılmaz, “Hudut birliklerinin personel destekleme oranı artırılarak tank, zırhlı araç ve gece görüş teçhizatı ile takviye edilmeleri sağlanmıştır. Ayrıca hudut hattının gerekli görülen kesimlerine tel engel, hendek, toprak set ve modüler beton duvar tesis edilmek suretiyle sınırdaki fiziki güvenlik tedbirleri artırılmıştır” diye konuştu.

“SINIRI YASA DIŞI YOLLARLA GEÇMEYE ÇALIŞAN 148 BİN 965 ŞAHIS YAKALANDI”

21 Mart 2011 ve 21 Ağustos 2014 tarihleri arasında Suriye hududunda yürütülen faaliyetler hakkında bilgi veren Bakan Yılmaz, “Alınan güvenlik tedbirlerin sonucu olarak Suriye hududunda 21 Mart 2011 ile 21 Ağustos 2014 tarihleri arasında sınırı yasa dışı yollarla geçmeye çalışan ve tamamına yakını yabancı uyruklu olan 148 bin 965 şahıs yakalanmış, yerinde imha da dahil 3 bin 529 ton kaçak akaryakıt, akaryakıt kaçakçılığında kullanılan 311 kilometre boru ve 11 bin 880 bidon ele geçirilmiştir” şeklinde konuştu.

Bakan İsmet Yılmaz, MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık’ın sorusu üzerine “Kesinlikle çok net söylüyorum, Kütahya Hava Er Eğitim Alayı’nın bir başka ile taşınması söz konusu değildir” açıklamasında bulundu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.