Suriye’de Işid İçin Çatıştığı İleri Sürülen İngiliz Vatandaş İzmir’de Yakalandı

Suriye’de Işid İçin Çatıştığı İleri Sürülen İngiliz Vatandaş İzmir’de Yakalandı
İzmir’in Menemen ilçesine yasadışı yollarla gelen, polise Suriye kimliği gösteren Suriye'de IŞİD saflarında çatıştığı ileri sürülen İngiliz vatandaşı Cabdiwahb Cige M., ‘resmi belgede sahtecilik’ suçlamasıyla tutuklandı.

- İzmir’in Menemen ilçesine yasadışı yollarla gelen, polise Suriye kimliği gösteren Suriye'de IŞİD saflarında çatıştığı ileri sürülen İngiliz vatandaşı Cabdiwahb Cige M., ‘resmi belgede sahtecilik’ suçlamasıyla tutuklandı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, Afrika kökenli İngiliz vatandaşı Cabdiwahb Cige M.’nin Suriye'den yasadışı yollarla Hatay'a geçip oradan da İzmir'in Menemen ilçesine geldiğini tespit etti. TEM ekipleri takibe aldığı Cabdiwahb Cige M.’nin terör ile bağlantısını araştırırken Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de insan kaçakçılığı açısından çalışma başlattı.TEM ekipleri, Menemen’de S.A. tarafından karşılanan ve bir süre Ş.Ö.'nün işyerinde kalan Cabdiwahb Cige M.'yi yakalayıp kimlik sorarken Cabdiwahb Cige M. polise 'Mustafa Halid' adına düzenlenmiş sahte Suriye kimliğini gösterdi. Gözaltına alınan Cabdiwahb Cige M.'nin üst aramasında ise İngiltere pasaportu ele geçirildi. Yapılan araştırmada Cabdiwahb Cige M.’nin Suriye'de IŞİD saflarında çatışmalara girdiği, bir süre önce de ülkesine gitmek için önce Suriye üzerinden yasadışı yollar ile Hatay'a geçiş yaptığı buradan da İzmir'e geldiği öğrenildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Cabdiwahb Cige M., 'resmi belgede sahtecilik' suçlamasıyla dün sevk edildiği mahkemede tutuklandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.