Suriyeli Hazar ve Ekinözülü  Mehmet muradına erdi

Suriyeli Hazar ve Ekinözülü  Mehmet muradına erdi
Türkiye'ye sığınmacı olarak gelen ve Suriye'deki iç savaştan kaçarak Kahramanmaraş’ın Ekinözü İlçesine yerleşen  Suriyeli genç kız Hazar Sabri ile  Ekinözülü Mehmet Kurşun çiftin nikahları kıyıldı.

Türkiye'ye sığınmacı olarak gelen ve Suriye'deki iç savaştan kaçarak Kahramanmaraş’ın Ekinözü İlçesine yerleşen  Suriyeli genç kız Hazar Sabri ile  Ekinözülü Mehmet Kurşun çiftin nikahları kıyıldı. Resmi nikah için  Ekinözü Belediyesi'ne başvuruda bulunan Suriyeli Hazar  Sabri ile  Ekinözülü  Mehmet Kurşun  Ekinözü Belediyesi tarafından gerçekleştirilen nikahların ardından çiftler yaşadıkları mutluluğu paylaştı.

evlenme-1.jpg

Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen tarafından ilçede bir ilk gerçekleştirilerek, Suriye’nin Halep kentinden ilçeye yerleşen Hazar Sabri ile Ekinözü İlçesin Soyalı Mahallesinde Yaşayan Mehmet Kurşun çiftinin nikahı kıyıldı. Çiftin nikâh şahitliğini Belediye Memurları Mehmet Vicdan ve İkram Şahin yaptı. Nikah sonrası evlendirme cüzdanını Başkan Çeleğen geline verilirken, hatıra fotoğrafı da çekildi.

Suriyeli Hazar Sabri yaptığı açıklamada ülkelerinde gerçekleşmekte olan iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığındıklarını ifade etti. Kendilerine sahip çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Türk halkına teşekkürlerini sunan Hazar  Ekinözü ilçesine yerleştim. belediyede başvuruda bulunduk ve nikah kıydırmayı talep ettik. Talebimiz Ekinözü’nün Belediye Başkanı Nursi Çeleğen tarafından kabul edildi. Türkiye devletine her zaman bizimle oldukları için teşekkür ediyorum.'' şeklinde konuştu.

evlenme-3.jpg

Belediye Başkanı Nursi Çeleğen “Suriyeli genç kardeşimizle Evlenmeye karar vermiş  hemşerimizin nikâh merasimi dolayısıyla toplanmış bulunmaktayız. Ailelerine ve kendilerine hayırlı uğurlu olmasını diliyor birlikte sağlıklı huzurlu ve mutlu bir yaşam diliyorum” dedi.

evlenme2.jpgevlenme5.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.