Suriyeli Kadın, Yaşlı Adamı Dolandırdı

Suriyeli Kadın, Yaşlı Adamı Dolandırdı
Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde yaşayan bir vatandaşın Suriyeli bir kadınla evlenme isteği pahalıya mal oldu.

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinden kente getirdiği ve imam nikahı kıydığı Suriyeli kadın, yaşlı adamın parasını alarak kayıplara karıştı. 

  Edinilen bilgiye göre, ilginç dolandırıcılık olayı hafta sonunda yaşandı. 58 yaşındaki M.K., Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde ikamet eden H.İ.’yi telefonla arayarak Suriyeli bir kadınla evlenmek istediğini söyledi. H.İ., bu telefon görüşmesinin  hemen ardından kısa bir süre sonra M.K.’yi arayarak 40 yaşlarda ve isminin  H. A. olduğunu belirttiği bir Suriyeli kadının kendisi ile evlenmeye gönüllü olduğunu söyledi. H.İ., Suriyeli H.A.’yı da yanına alarak Göksun ilçesinde M.K. ile buluştu. H.İ., burada arkadaşı M.K.’den 5 bin TL aldıktan sonra Hatay’a geri döndü. M.K. de dini nikah kıydığı H.A. ile birlikte Elbistan’a geldi ve düğün hediyesi olarak da 5 bin TL’lik ziynet eşyası aldı. Bir haftaya yakın bir süre M.K.’nin evinde kalan Suriyeli kadın, hafta sonunda alışveriş yapmak üzere çarşıya çıktı. Alışveriş için kısa bir süreliğine bir işyerine giren M.K., döndüğünde imam nikahlı eşi H.A.’yı bıraktığı yerde bulamadı. Tüm arama çalışmalarına rağmen H.A.’nın izine rastlayamayan yaşlı adam, dolandırıldığı gerekçesiyle polise başvurdu.

  Polis, M.K.’nin 5 bin TL’sini alan arkadaşı H.İ. ve 5 bin liralık bileziklerle kayıplara kaçan Suriye uyruklu H.A.’yı bulmak için çalışma başlattı.

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum